Lukaku: "Nationale ploeg en ik zal altijd haat-liefde blijven"

27 maart 2019, 23:45

Romelu Lukaku heeft onthuld waarom hij een haat-liefdeverhouding heeft met de Rode Duivels. De verstoorde relatie begon in 2016, toen België tegen Estland speelde. "Ik scoorde twee goals en zorgde voor een assist. Ik was briljant en we wonnen met 8-1. Toch klonk er boegeroep", legt Lukaku uit.

De Belgische spits zegt dat het nooit heeft geklikt tussen hem en de fans. "De mensen vonden dat ik niet goed was bij België. En dachten dat ik niet meer dan 25 keer zou scoren. Wow, dacht ik. Op dat moment was ik amper negentien", aldus Lukaku, die inmiddels 45 doelpunten in de nationale ploeg heeft gemaakt.

Het duel met Estland heeft diepe wonden achtergelaten. "Dat was één van de momenten waarop ik tegen mezelf zei: de nationale ploeg en ik zal altijd haat-liefde blijven", zegt hij tegen OTRO. "Die wedstrijd gaf me een walgelijk gevoel. Ik speel iedere keer voor België met een gevoel van woede in plaats van trots. Ik zei tegen mijn moeder dat ze nooit meer naar wedstrijden van de Rode Duivels moest komen, mijn vader doet dat evenmin. Daarom zwaai ik ook elke keer naar de camera als ik scoor."

Afgelopen zomer kondigde Lukaku aan dat hij na het EK in 2020 afzwaait als international.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen