De Graafschap hoopt op langer verblijf Matusiwa en Benschop

27 maart 2019 – De Graafschap gaat serieuze pogingen doen om sleutelspelers als Azor Matusiwa en Charlison Benschop te behouden. Dat vertelt technisch manager Peter Hofstede aan Omroep Gelderland. Zowel Matusiwa (Ajax) als Benschop (FC Ingolstadt) wordt de tweede seizoenshelft gehuurd.

De Graafschap hoopt op langer verblijf Matusiwa en Benschop

"Matusiwa is van Ajax en dus hebben we daar weinig invloed op. En bij Benschop zijn we afhankelijk van Ingolstadt", aldus Hofstede. "Maar laat duidelijk zijn dat we ze allebei heel graag zouden willen houden als we in de Eredivisie blijven. Dat zullen we dan echt proberen."

De Graafschap heeft inmiddels de opties in de contracten van Delano Burgzorg en Jordy Tutuarima gelicht. Zij hebben, evenals Bart Straalman, een aanbieding gekregen om tot langer dan de zomer van 2020 te blijven. "Ze hebben dat allen in beraad", vertelt Hofstede. "Bart laat zijn keuze afhangen van het niveau waarop wij gaan spelen volgend seizoen."

De nummer zestien van de Eredivisie is ook nog op zoek naar een nieuwe trainer: Henk de Jong vertrekt komende zomer naar SC Cambuur. "Met niemand is echt contact geweest. We doen het heel zorgvuldig en kijken goed. Er wordt in elk geval volop gesolliciteerd en er zijn ook heel veel trainers vrij. Daaruit ontstaat vanzelf een shortlist. Niet iedereen past hier. En een tweede type De Jong loopt er niet rond."

Eredivisie

gerelateerd