Van den Brom kijkt uit naar Eredivisie-hervatting tegen Groningen

28 maart 2019, 15:49

John van den Brom ontvangt FC Groningen zaterdagavond vol vertrouwen. Hoewel het een absolute topper in 2019 is - beide ploegen staan in die ranglijst op nummer één en twee - en de strijd om de derde plaats in de reguliere Eredivisie weer volledig open ligt, kijkt hij vooral uit naar het duel en voelt hij weinig druk. "Iedereen is fit, we hebben veel vertrouwen en niemand is geschorst. Beter kun je het niet hebben."

Dat vertelt de coach op het clubkanaal. Bovendien zag de trainer alle internationals fit terugkeren en de debutanten Oussama Idrissi (Marokko) en Calvin Stengs (Jong Oranje) zelfs met een extra boost. "Maar ze moeten snel over tot de orde van de dag", doelt de coach op de strijd om de derde plaats. "Op het einde worden de prijzen verdeeld en we zitten nu in de laatste fase. Al is acht wedstrijden nog best lang."

Met uitzondering van Myron Boadu - hij traint wel voorzichtig weer wat met de groep mee - is de hele AZ-selectie fit tegen FC Groningen. "Het is een totaal andere ploeg dan in 2018. Ze hebben vijf jongens erbij gehaald, dat is een half elftal. En ze hebben de weg omhoog weer gevonden. Voor ons geldt dat we de draad weer moeten oppakken na het succes tegen Ajax."

Contract Stengs

Verder ging de coach nog in op het feit dat Stengs een nieuw contract tekende in de interlandperiode. Een uitstekende zaak, meent de coach. "Een wijze beslissing van de club én van Calvin. Het past bij AZ op het moment dat het gevraagd wordt, ze de juiste beslissing nemen. Voor beide een goede stap in de ontwikkeling van het individu."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen