Higuaín zit vol met irritaties en stopt als Argentijns international

28 maart 2019, 19:54

Gonzalo Higuaín keert niet meer terug in het shirt van Argentinië. De 31-jarige spits van Chelsea, die wordt gehuurd van Juventus, wil meer tijd voor zijn gezin en is bovendien klaar met de kritiek op de nationale ploeg. "Iedere dag krijgen we met kritiek te maken en dat doet pijn."

Tegenover het Argentijnse FOX Sports geeft de ervaren aanvaller tekst en uitleg over zijn besluit. "Mijn carrière bij de nationale ploeg is ten einde, iets dat bij sommige mensen misschien voor vreugde zorgt. De beslissing is reeds genomen, dit is in mijn ogen het beste voor me."

Na 75 interlands en 31 goals komt er dus geen nieuwe interland meer voor Higuaín. Sinds het WK in Rusland, waar hij niet scoorde en van fans geregeld de wind van voren kreeg, behoorde hij al niet meer tot de selectie van de Zuid-Amerikanen. "Als je enorm bekritiseerd wordt, doet dat pijn. Mijn familie heeft er ook onder geleden, terwijl ik altijd alles voor het nationale team heb gegeven."

Ten slote geeft Higuaín een deel van de supporters nog een veeg uit de pan, terwijl Lionel Messi juist complimenten krijgt. "Mensen herinneren eerder de kansen die ik heb laten liggen in plaats van de doelpunten die ik heb gemaakt. Iedere dag krijgen we met kritiek te maken en dat doet pijn. Ik ben niet verrast dat Lionel Messi het blijft proberen, hij is een geboren winnaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen