Ten Hag beseft dat Ajax met vrijwel fitte selectie móét winnen

29 maart 2019, 14:00

Voor Erik ten Hag is er slechts één doelstelling komende zondag in de absolute topper tegen PSV: de oefenmeester beseft dat Ajax moet winnen in de Johan Cruijff ArenA om de titelstrijd nog spannend te houden. "Zondag moet het gebeuren. Voor de competitie moeten we winnen, want we willen op drie fronten blijven strijden", zei de coach, die vermoedelijk kan beschikken over Hakim Ziyech.

Dat zei de oefenmeester tijdens de persconferentie. Ziyech trainde vrijdag voor het eerst mee, Ten Hag wilde wel afwachten wat de reactie was van de speler op de belasting. "Het ziet er goed uit. Verder zijn alleen de langdurig geblesseerden (Carel Eiting en Hassane Bandé, red.) afwezig", aldus de oefenmeester. Met een vrijwel fitte selectie moet er gewonnen worden zondagmiddag om het bovenin met de huidige achterstand van vijf punten spannend te houden.

En dat kan betekenen dat Ten Hag andere keuzes maakt dan hij bijvoorbeeld in speelronde één had gedaan tegen PSV. "Dat klopt, al hangt het ook altijd van de wedstrijd af", wist hij. Wat hij van PSV kan verwachten, kon hij niet zeggen. "Ze hebben meerdere manieren van drukzetten. Op verschillende hoogtes en op verschillende manieren. Dat hebben ze Europees ook laten zien."

Drie fronten

De Eindhovenaren liggen inmiddels al een tijd uit Europa, terwijl Ajax nog altijd op drie fronten actief is. Maar de schaal pakken is uiteindelijk de belangrijkste prijs. "Dus moet het zondag gebeuren", wist Ten Hag, die in zijn loopbaan pas één keer won van PSV. "Aan die vervelende statistiek moeten we maar wat gaan doen."

Volgens Ten Hag trainde de groep volledig vrijuit en zijn de goede en slechte resultaten tijdens de interlandperiode verleden tijd. "En de meeste jongens kwamen vol energie binnen", zei hij over onder andere Lasse Schöne en David Neres, die debuteerde namens Brazilië. De spelers die alleen oefeninterlands hadden, kregen bovendien de juiste hoeveel rust. "Daarin hebben de bondscoaches goed meegedacht."

Contractverleniging Onana

Tot slot werd Ten Hag nog gevraagd naar het nieuwe contract dat keeper Andre Onana ondertekende afgelopen week. "Als je dan vraagt wat je tijdens zo'n interlandweek doet", knipoogde hij. "Geweldig werk van Marc (Overmars, red.). En goed voor Andre en het is ook een goed signaal."

Gaat Ajax inderdaad winnen van PSV?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen