Stam beseft dat duel met FC Emmen 'enorm belangrijk is'

29 maart 2019, 14:20

Voor de interlandperiode zette PEC Zwolle een grote stap richting lijfsbehoud door te winnen bij Excelsior. De formatie van Jaap Stam staat nu twaalfde en staat, als het zondag van FC Emmen wint, op 32 punten. Stam weet dat het doel dichtbij is.

De coach moest PEC behouden voor de Eredivisie en is hard op weg om die klus tot een positief einde te brengen. Bij winst zet de ploeg een geweldige stap, weet Stam. "Dan zijn we dichtbij waar we willen zijn, maar daar willen we nu niet te veel over nadenken, want we moeten de wedstrijd eerst nog wel spelen", zegt Stam tegen RTV Oost.

"Door het goede resultaat in Rotterdam tegen Excelsior hebben we een mooi stappie gemaakt", weet de nieuwe trainer van Feyenoord. "Deze wedstrijd wordt ook weer enorm belangrijk. Hopelijk weten we hem te winnen, maar Emmen heeft een gevaarlijke ploeg die niet altijd heel voorspelbaar is. Dus we moeten rekening houden met verschillende scenario's."

Twee verdedigers absent

Domper voor Stam is dat Thomas Lam en Bram van Polen door schorsingen niet van de partij zijn tegen Emmen. Het wordt voor de trainer dus enigszins puzzelen in de achterhoede. "We hebben verschillende opties. We gaan kijken wie we daar op dit moment het beste kan worden ingepast, maar daar nemen we morgen pas een definitief besluit over."

TOTO's Koning Donnie heeft 24

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen