Brood gaat niet te veel veranderen: "Niet volstoppen met details"

29 maart 2019, 15:38

NAC Breda-trainer Ruud Brood gaat niet al te veel veranderen in zijn eerste duel als coach. De oefenmeester denkt dat het vooral goed is om de spelers niet te veel opdrachten mee te geven tegen VVV-Venlo. "Natuurlijk ga je invloed uitoefenen en een paar dingen veranderen. Maar een groep die het moeilijk heeft, moet je niet volstoppen met veel details of opdrachten."

Dat zei hij op het clubkanaal over komend weekend. Ook na de aanstelling van Brood bleef het nog een paar dagen onrustig in Brabant, merkte de oefenmeester. "Het was rumoerig. Ook buiten onze technische staf kwamen er nieuwe mensen. Een nieuwe technisch directeur werd bekend, andere mensen gingen weg, spelers kwamen terug uit interlandverplichtingen. Maar je moet oppassen dat je niet op secundaire dingen gaat zitten", aldus Brood.

Verder kijkt de oefenmeester vooral uit naar zijn terugkeer in Breda. "Prachtig", zo vindt Brood, die wel op zijn hoede is voor VVV-Venlo. "Een fysieke ploeg, die ook vanuit de omschakeling kan spelen. We willen een goed resultaat halen en we trachten te winnen van VVV-Venlo." In dat kader begint de coach met vier verdedigers achterin en dat is anders dan Mitchell van der Gaag in de regel deed.

Wellicht heeft dat ook te maken met de ziekenboeg die deels is leeggelopen in de interlandperiode: Khalid Karami, Sydney van Hooijdonk, Luka Ilic en Sullay Kaikai zijn allen weer beschikbaar. Mitchell te Vrede en Grad Damen zijn wel twijfelgevallen, evenals Alex Gersbach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen