Lukkien zou ontlopen play-offs een wereldprestatie vinden

29 maart 2019, 16:29   Bijgewerkt: 29 maart 2019, 20:25

Spannende weken breken aan voor FC Emmen, dat ook volgend seizoen in de Eredivisie hoopt uit te komen. De promovendus presteert boven verwachting, maar staat met nog acht wedstrijden voor de boeg slechts zeventiende. De huidige vorm van de Emmenaren baart Dick Lukkien enigszins zorgen.

Emmen wist sinds het gewonnen duel met ADO Den Haag (3-2) maar één punt in vijf wedstrijden te veroveren. "Eén uit vijf is weinig. Maar we staan nog steeds op een plek waarvan we op voorhand hadden gezegd dat het prima was", aldus Lukkien via de officiële clubkanalen. "Het onbevangene en het positieve gevoel moeten blijven."

De club uit Drenthe heeft een ruime voorsprong van acht punten op hekkensluiter NAC Breda en is slechts één punt verwijderd van de veilige vijftiende plaats. "Het heeft altijd te maken met het verwachtingspatroon, hoe je naar dingen kijkt. Als we niet rechtstreeks degraderen, dan leveren we een goede prestatie. Ontlopen we de play-offs, dan leveren we een wereldprestatie."

Komende zondag gaat Emmen op bezoek bij PEC Zwolle, dat vier punten meer heeft. Lukkien kan dan geen beroep doen op Glenn Bijl (schorsing) en Gersom Klok (blessure). Caner Cavlan is een twijfelgeval.

TOTO's Koning Donnie heeft 24

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen