Titel Twente weer dichterbij, Jong Ajax wint heet potje bij NEC

29 maart 2019, 22:06   Bijgewerkt: 30 maart 2019, 00:04

FC Twente kan de titel in de Eerste Divisie eigenlijk nauwelijks meer ontgaan. De koploper won in eigen huis de lastige wedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-0. Daardoor blijft het gat met nummer twee Sparta Rotterdam, dat zelf een eenvoudige 1-5 zege boekte bij Jong FC Utrecht, elf punten. Er staan nog zeven speelrondes op het programma in de Eerste Divisie.

FC Twente – FC Den Bosch 1-0

Voor FC Twente is het einde van de maand maart cruciaal in de strijd om de titel. Vorige week zondag werd in Deventer de topper tegen Go Ahead Eagles gewonnen en vrijdagavond moest er met een andere grootmacht worden afgerekend, namelijk FC Den Bosch. Die ploeg haakte door een slechte serie af in de strijd om de schaal, maar kon bij een zege op de Tukkers de competitie nog een beetje spannend maken. Daarnaast had Den Bosch wat goed te maken voor de twee zeperds van de laatste weken. Er werd met 5-0 verloren bij NEC en de ploeg ging thuis met 3-4 onderuit tegen Telstar, omdat Den Bosch het presteerde een 3-0 voorsprong na rust helemaal weg te geven. Zoveel goals als er bij Den Bosch in die wedstrijden vielen, zo weinig viel er vanavond in Enschede te genieten. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren en een topper werd het dus allesbehalve. Er waren slechts kleine mogelijkheden voor Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa namens Twente en voor Stefano Beltrame en Sven Blummel bij FC Den Bosch. De twee keepers reageerden telkens alert.

Jong FC Utrecht – Sparta Rotterdam 1-5

De belangrijkste achtervolger van FC Twente in de titelstrijd is Sparta Rotterdam. Het verschil met de koploper is al wel elf punten. Bij een nederlaag tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht konden de Rotterdammers alle titelaspiraties bij het grofvuil gooien, maar zover kwam het niet. In de eerste helft was Sparta al klaar met de beloften uit de Domstad. Op aangeven van Mohamed Rahyi kopte verdediger Dirk Abels na twaalf minuten een vrije trap tegen de touwen voor de 0-1. Diezelfde Rayhi benutte tien minuten voor rust een strafschop voor de 0-2 en Abels gaf drie minuten later na een mooie aanval een keurige voorzet op spits Ragnar Ache en zag hem voor de 0-3 tekenen. Na rust deed Sparta het in eerste instantie rustig aan. Een kwartier voor tijd werd de voorsprong toch nog groter. Lassana Faye gaf prima voor op Lars Veldwijk en de ingevallen spits tikte simpel de 0-4 binnen. Ache voerde de score met zijn tweede van de avond even later nog op naar 0-5 en Nick Venema zorgde voor de eretreffer namens Jong Utrecht, waardoor 1-5 de einstand was.

NEC – Jong Ajax 1-2

In de strijd om een ticket voor de play-offs moest NEC aantreden tegen Jong Ajax. De kampioen van vorig seizoen had voorafgaand aan dit duel één punt meer dan de Nijmegenaren. NEC verloor vorige week na twee zeges op rij de topper tegen Sparta en Jong Ajax had al vier duels niet meer gewonnen. Het begin was voor NEC. Het team van trainer Jack de Gier kwam al na negen minuten op voorsprong. Randy Wolters legde een voorzet perfect neer voor Ferdy Druijf en de spits werkte zijn 23ste doelpunt van het seizoen binnen. NEC wilde doordrukken, maar dat lukte niet. Jonathan Okita stuitte op Ajax-keeper Issam El Maach. Jong Ajax leek daarna op 1-1 te komen, maar een doelpunt van Václav Cerný werd afgekeurd wegens buitenspel. Erg lang hoefde de Tsjech daar niet om te treuren, want twee minuten later scoorde hij alsnog de gelijkmaker. Dit gebeurde na een aanval over veel schijven en met een fraaie assist met de hak van Lassina Traoré.

Na rust ontbrandde de wedstrijd. NEC-aanvoerder Joey van den Berg kreeg na iets meer dan een uur spelen een rode kaart. De overtreding die hij maakte leek niet heel zwaar, maar vermoedelijk had zijn reactie op de scheidsrechter van daarna invloed op de kleur van de kaart. Jong Ajax had vervolgens de beste kansen. Alleen al Jurgen Ekkelenkamp had er twee kunnen maken, maar NEC-keeper Mattijs Branderhorst redde beide keren uitstekend. De sfeer in het stadion werd vervolgens steeds grimmiger. Het ontevreden thuispubliek gooide met bier en de scheidsrechter legde de wedstrijd zelfs even kort stil. Tot overmaat van ramp voor de boze NEC-supporters pakte Jong Ajax uiteindelijk zelfs nog de zege. Traoré maakte vlak voor tijd de 1-2.

Overige uitslagen:

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 1-3

MVV Maastricht - FC Volendam 1-1

Cambuur - Almere City 0-1

Helmond Sport - Roda JC 4-0

Telstar - FC Eindhoven 1-1

TOP Oss - Jong AZ 1-0

Jong PSV - RKC Waalwijk 2-1

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen