Mulder wilde Van den Berg eerst slechts geel geven

29 maart 2019, 23:11

Christian Mulder heeft na afloop van de enerverende wedstrijd tussen NEC en Jong Ajax (1-2) uitgelegd waarom Joey van den Berg halverwege de tweede helft een directe rode kaart kreeg. De aanvoerder van NEC ontplofte nadat de dienstdoende scheidsrechter floot voor een vrije trap voor de Amsterdamse beloften. Die reactie heeft Van den Berg zijn wedstrijd gekost.

De ervaren middenvelder zette een sliding in op Jurgen Ekkelenkamp, maar leek alleen de bal en niet de Ajacied te raken. "Als ik de beelden terugzie, dan zie ik dat Joey een sliding maakt en de bal speelt. Ik vond hem wild inkomen, daarvoor heb ik gefloten", begint Mulder zijn uitleg in gesprek met FOX Sports.

"In eerste instantie zou ik hem een gele kaart geven. Joey kwam overeind en pakte me met de nodige agressie stevig in mijn zij vast. Dat vind ik niet kunnen en daarom geef ik rood", aldus de arbiter. Van den Berg werd bij een 1-1 stand van het veld gestuurd, tot grote woede van de aanhang van NEC. Zij keerden zich tegen de arbitrage, waardoor Mulder de wedstrijd kort stillegde. Na de hervatting, in de laatste minuten van de wedstrijd, trok Jong Ajax de wedstrijd naar zich toe door een goal van Lassina Traoré.

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!