KNVB geeft geen toestemming aan overname Den Bosch

30 maart 2019, 10:30   Bijgewerkt: 30 maart 2019, 13:24

Na maanden in de wachtkamer te hebben gezeten, heeft de KNVB eindelijk duidelijkheid verschaft aan FC Den Bosch. Het was absoluut niet het nieuws waar de Brabantse club op hoopte, want de bond heeft laten weten dat er geen toestemming wordt gegeven aan de overname van Kakhi Jordania. Dat is een forse streep door de rekening voor de club.

FC Den Bosch maakt dat nieuws zaterdag bekend. In juli vorig jaar streek de zoon van Merab Jordania neer in Den Bosch met de intentie om de club over te nemen. Sinds de zomer van 2018 schrijven de reglementen van de KNVB voor dat de Licentiecommissie vooraf toestemming moet verlenen wanneer iemand meer dan 25 procent zeggenschap wil krijgen binnen een betaald voetbalorganisatie. De KNVB stelde dit besluit echter drie keer uit, omdat het zeker wilde weten dat de goede beslissing genomen werd. Dit weekend kwam er dus eindelijk duidelijkheid.

Omdat afgelopen week nog steeds niet duidelijk was of de overname door mocht gaan of niet, moest Den Bosch alle contracten formeel opzeggen omdat het simpelweg niet wist hoe de situatie in de komende maanden gaat zijn. Dat weet de nummer vijf van de Eerste Divisie nu dus wel, maar het was niet het nieuws waar de club op hoopte.

Den Bosch verbolgen

Op de eigen website reageert FC Den Bosch op het slechte nieuws. 'De Raad van Commissarissen van FC Den Bosch overweegt sterk om in beroep te gaan en onderzoekt de mogelijkheden om het besluit van de Licentiecommissie aan te vechten. Omwille van dat mogelijke beroep doet de clubleiding geen inhoudelijke uitspraken over de gronden waarop de Licentiecommissie tot haar besluit is gekomen. Om diezelfde reden wordt op dit moment ook niet bekend gemaakt waarop het mogelijke beroep van FC Den Bosch rust', schrijft de club.

Den Bosch stelt dat het er alles aan heeft gedaan om de procesgang op een 'soepele en zorgvuldige wijze te laten verlopen'. 'Gevraagde informatie is door club en door Kakhi Jordania steeds aangeleverd. Al sinds december vorig jaar heeft FC Den Bosch er bij de KNVB op aangedrongen dat het uitblijven van een beslissing grote gevolgen heeft voor de reguliere bedrijfsvoering van de club. Zakelijk gezien lijdt FC Den Bosch aanzienlijke schade doordat bedrijfsprocessen stil liggen.'

Word de nieuwe Koning Donnie en pak tot vier keer je inzet als PSV van Ajax wint!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen