AZ-verdediger Wuytens denkt aan terugkeer naar België

30 maart 2019, 11:33

Stijn Wuytens speelt al nagenoeg zijn hele carrière in Nederland en heeft bij AZ nog een contract tot medio 2020. De 29-jarige verdediger, die op de weg terug is van een zware blessure, droomt er echter nog wel van om te spelen in België.

De Belg weet dat er voorheen veel Belgen in Nederland speelden, maar dat dat inmiddels minder is. "De competitie in België is sterker geworden en daardoor komt er meer interesse in de Belgische markt", legt hij uit op de clubwebsite. "Spelers maken daardoor sneller de overstap naar Engeland, Spanje of Italië. Misschien was Nederland voorheen een tussenstap naar een grotere competitie. Nu zijn de Eredivisie en de Jupiler Pro League ongeveer gelijkwaardig. Dan is die stap niet meer nodig."

De oud-speler van onder meer PSV en Willem II stond in het seizoen 2012/2013 onder contract in zijn thuisland, maar daar bleef het vooralsnog bij. "Ik heb een jaar voor Beerschot gespeeld. Als nu de kans voorbij zou komen, dan ga ik het zeker overwegen. In mijn AZ-periode is dat nog niet gebeurd ook. Maar een stap naar een buitenlandse competitie lijkt me ook nog leuk. Het hele plaatje moet kloppen voordat ik dat überhaupt ga overwegen."

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen