Bayern verspeelt punten en koppositie na ontsnapping Dortmund

30 maart 2019, 17:30   Bijgewerkt: 30 maart 2019, 18:00

Verrassende uitslagen in de Bundesliga zaterdagmiddag: in Duitsland wist Bayern München niet te winnen en leek Borussia Dortmund daar lange tijd niet van de profiteren. Dankzij twee goals in extremis rekende Dortmund echter af met het dappere VfL Wolfsburg van Wout Weghorst (2-0), terwijl Bayern punten verspeelde bij middenmoter SC Freiburg (1-1). Daardoor is Dortmund weer de nieuwe koploper in de bloedstollende titelstrijd. Ook Davy Klaassen kon juichen. Hij won met Werder Bremen van Mainz 05.

SC Freiburg - Bayern München: 1-1.

Vlak voor het treffen tegen de nummer elf van de competitie moest koploper Bayern, dat nog steeds zonder Arjen Robben speelt, twee tegenvallers incasseren. Manuel Neuer en David Alaba haakten kort voor aanvang af bij Der Rekordmeister. Neuers vervanger Sven Ulreich kende ook geen al te best begin van het duel, want al na drie minuten kopte Lucas Höler de thuisploeg op 1-0. Met zeventig procent balbezit poogde Bayern snel iets terug te doen en daar slaagde het via – wie anders – Robert Lewandowski al vrij snel in. De Pool zorgde na nog geen twintig minuten spelen voor de gelijkmaker. Verder kwam Bayern ondanks enkele mogelijkheden echter niet, waardoor het de koppositie op het spel zette.

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg: 2-0.

Dortmund wist lange tijd echter niet te profiteren van het morsende Bayern. In een zeer sfeervol Signal Iduna Park scoorden beide ploegen tot in de ultieme slotfase niet. Wout Weghorst stond in de spits geposteerd, werkte zich suf bij de bezoekers, maar wist in het tamme duel nauwelijks gevaarlijk te worden. Dat gold echter voor beide ploegen, waardoor de onvermijdelijke 0-0 rechtdeed aan de verhoudingen op het veld. Tot Paco Alcácer in de negentigse minuut tot tweemaal toe de verlosser bleek, het stadion liet ontploffen en Dortmund hoogstpersoonlijk naar de koppositie schoot: 2-0.

Werder Bremen – Mainz 05: 3-1.

Davy Klaassen wist het Nederlandse onderonsje met Jean-Paul Boetiüs te winnen. Werder Bremen was dankzij een goal van ex-Vitessenaar Milot Rashica en twee treffers van spits Max Kruse met 3-1 te sterk. De tegentreffer van Robin Quaison was voor de statistieken. En die geven weer dat Werder met nog zeven duels op een knappe zevende plaats in de Bundesliga staat.

Overige uitslagen:

1.FC Nürnberg – FC Augsburg: 3-0.

Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach: 3-1.

[a,https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=5017362676&iu=/11692722/CONTENT_MANNENMEDIA/CONTENT_FCUPDATE,_blank,

Word de nieuwe Koning Donnie en pak tot vier keer je inzet als PSV van Ajax wint!]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen