Panenka-vrije trap van Messi helpt Barça aan derbywinst

30 maart 2019, 18:13

Makkelijk ging het niet, maar onder meer dankzij een Panenka-vrije trap van Lionel Messi heeft FC Barcelona in eigen huis afgerekend met Espanyol. In de Catalaanse derby hielden de gasten lange tijd stand, maar een opzienbarende vrije trap van de Argentijn zorgde uiteindelijk voor de minimale overwinning.

In Camp Nou viel er lange tijd weinig te genieten voor de koploper. De gasten groeven zich met veel man in en eigenlijk waren alleen de afstandsschoten van Ivan Rakitic gevaarlijk. Aan de andere kant kwam Barça nauwelijks in de problemen, waardoor het lange tijd bij een tandeloze tamme derby bleef.

Een zelden vertoonde vrije trap zorgde echter voor opluchting in Camp Nou. Messi nam plaats achter de bal, veegde de bal als een Panenka omhoog en zag dat er verdedigend op de lijn het nodige misging. Daardoor vloog de bal op een curieuze manier binnen: 1-0.

Al counterend maakte Messi op aangeven van Malcom ook de 2-0, waardoor Messi dit seizoen al op 41 goals staat voor Barcelona. De Argentijn liet zich in de slotfase nog wel van zijn slechtste kant zien door in de blessuretijd even na te trappen. Het kwam hem op een vermaning te staan. Barça heeft in ieder geval tijdelijk dertien punten voorsprong op Atlético Madrid en de titel lijkt een kwestie van tijd.

Word de nieuwe Koning Donnie en pak tot vier keer je inzet als PSV van Ajax wint!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen