Keizer wint duel met twee rode kaarten en elf minuten extra tijd

30 maart 2019, 21:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een succesje voor Marcel Keizer: met Sporting Portugal wint hij het uitduel tegen laagvlieger Chaves en wipt het over Sporting Braga naar de derde plaats in de Portugese competitie. Met onder meer twee rode kaarten was het een tumultueus en bij vlagen onvriendelijk duel.

Bas Dost ontbrak op het veld en de bank, waardoor spits Luiz Phellype zijn kans kon pakken. Dat deed hij ook, want na een kwart wedstrijd opende hij de score voor Keizer. In de tweede helft leek de opdracht nog wat makkelijker te worden bij de nummer zeventien, want Jefferson moest bij de thuisploeg vertrekken met rood. Even later verslikte Sporting zich lelijk toen Rúben Macedo de gelijkmaker produceerde.

Uiteindelijk was het sterkhouder Bruno Fernandes die tien minuten voor tijd de 1-2 binnenschoof en in een lastige slotfase, met onder meer rood voor Sporting-back Stefan Ristovksi en elf (!) minuten extra tijd, wist Sporting stand te houden en zelfs de voorsprong uit te bouwen. Luiz Phellype maakte in de 101ste minuut de beslissende 1-3.

Door de merkwaardige driepunter klimt Keizer met zijn ploeg een plaatsje naar de derde stek.