Buitink trots na hattrick voor Vitesse: "De tweede goal was mooi"

30 maart 2019, 21:27

Mede dankzij een hattrick van Thomas Buitink eindigde het treffen tussen ADO Den Haag en Vitesse in 3-3. De achttienjarige Vitessenaar kijkt ondanks het gelijkspel terug op een fantastisch debuut in het eerste elftal van de Arnhemmers.

Dat de tiener de voorkeur kreeg boven de andere spitsen, had hij voor het weekend nog niet durven dromen. "Ik had best wel wat zenuwen voor de wedstrijd. Gisterochtend hoorde ik dat ik mocht spelen. Toen gingen de zenuwen wel door mijn lichaam ja. Tijdens de warming-up voelde het al normaal", blikt hij terug bij FOX Sports.

Waarom Leonid Slutsky voor hem koos, weet hij uiteindelijk wel. "Ik heb niet de beste techniek van allemaal, maar ik kan wel keihard werken." Hoewel Buitink naar eigen zeggen geen fluwelen techniek heeft, was de 1-2 toch een klein kunststukje. "De tweede goal was wel mooi trouwens. Als je in zo'n actie zit, dan denk je niet meer na. Dan doe je gewoon je ding."

Normaliter mag een speler na een hattrick de wedstrijdbal houden, maar daar dachten ze in Den Haag na afloop van het gelijkspel anders over. "De scheids gaf me de bal niet, dus toen ging ik zelf maar op zoek naar een andere. We hadden hier wel drie punten moeten hebben, maar ja. Ik ga in ieder geval weer even genieten en dan zien we wel."

TOTO's Koning Donnie heeft 24

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen