Huntelaar voert druk op: "Alles valt of staat met titels"

31 maart 2019, 09:48

Klaas-Jan Huntelaar heeft een schat aan ervaring, maar won in zijn loopbaan nog geen enkele landstitel. De 35-jarige spits hoopt dat daar dit seizoen, in de nadagen van zijn carrière, verandering in komt. Ajax zal dan zondagmiddag wel een goed resultaat moeten behalen tegen koploper PSV.

In zijn vorige periode bij Ajax, maar ook bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 werd Huntelaar geen enkele keer landskampioen. "Je moet soms keuzes maken. Ik had ook in Turkije kunnen voetballen, maar daar had ik geen zin in", aldus de aanvaller in gesprek met de NOS. Onlangs verlengde Huntelaar zijn contract met een jaar. "Ik heb goede genen denk. Je moet zuinig zijn op je lijf. Je lichaam trainen en sterker maken. Uiteindelijk heb je ook wat geluk nodig om fit te blijven, al kun je sommige dingen ook uitsluiten, zoals niet te veel op kunstgras voetballen."

Om de strijd om het kampioenschap spannend te maken, zal Ajax zondagmiddag moeten winnen van PSV. "Alles valt of staat met titels. We spelen nog om drie prijzen. En we moeten zorgen dat we aan het einde aan de goede kant staan", zegt Huntelaar, die beducht is voor de snelle aanvallers van PSV. "Ik denk dat PSV sterk is op de counter. Ze zijn natuurlijk heel snel met spelers als Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Ze hebben een goed team, anders hadden ze ook niet zoveel punten gehad."

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen