De Roon en Hateboer volop in de race voor Europees voetbal

31 maart 2019, 14:45

Atalanta heeft de draad in de Serie A goed opgepakt. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer ging de interlandperiode in met een gelijkspel tegen Chievo (1-1), maar boekte zondagmiddag een zege op bezoek bij Parma (1-3) en blijft Atalanta volop in de race voor Europees voetbal.

De Roon (op archiefbeeld) en Hateboer speelden beiden de hele wedstrijd mee. Dat gold niet voor oud-Heracles Robin Gosens. De Duitser met een Nederlands paspoort zat negentig minuten op de bank. Het was hun collega Mario Pasalic die een vroege achterstand inleidde. Op het middenveld leverde hij de bal in en ging Gervinho er met de bal vandoor. Hij kreeg de bal achter doelman Pierluigi Gollini.

Pasalic herstelde zijn fout door zelf voor de gelijkmaker te tekenen. Buitenkantje voet rondde hij af. Atalanta zocht vervolgens lang naar de voorsprong. In de 75ste minuut hielp Zapata de gasten aan de 1-2. Op aangeven van Timothy Castagne tikte hij binnen. Diezelfde Zapata besliste het duel in blessuretijd met opnieuw een intikker.

Atalanta staat met de drie punten op zak vijfde, met drie punten achter nummer vier AC Milan. Die notering geeft recht op het spelen van de Champions League. Om de Europa League te bereiken moet Atalanta minimaal zesde eindigen. Echter staat nummer zeven Lazio op slechts drie punten en komen de Romeinen ook nog in actie deze zondag.