Milik, Mertens én Younes doen AS Roma heel veel pijn

31 maart 2019, 16:58

Drie oud-Eredivisie-spelers hebben zondagmiddag van zich doen spreken in de Serie A. In de kraker tussen AS Roma en Napoli trokken de bezoekers aan het langste eind door overtuigend met 1-4 te winnen. Het is voor Roma de zoveelste dreun in een slecht seizoen.

AS Roma is bezig aan een pover seizoen en wisselde onlangs van trainer. Ook onder Claudio Ranieri blijft het echter aanmodderen, zo is zondag weer gebleken. Al na twee minuten was het prijs voor de bezoekers in Stadio Olimpico. Arek Milik draaide geweldig open na een diepe bal en schoot met links onverbiddelijk raak in de korte hoek. Het was al zijn zestiende goal van dit Serie A-seizoen en bleek de inleiding van een gemakkelijke overwinning.

Want dat Diego Peretti op slag van rust een penalty benutte, bleek slechts voor de statistieken. Na de pauze stond er namelijk geen maat meer op Napoli, dat kort na de doelwissel toesloeg. Dries Mertens maakte in de vijftigste minuut de 1-2 en vier minuten daarna was het alweer raak. Simone Verdi was het eindstation van een vlotte aanval. Wat opviel, was dat de aanvaller van Napoli konden doen en laten wat ze wilden.

Dat gold in de slotfase ook voor Amin Younes. De invaller trok vanaf rechts naar binnen en raakte met zijn schot eerst nog de keeper, om vervolgens simpel binnen te schuiven: 1-4. Het is zijn tweede goal van het seizoen. Zo waren er drie Eredivisie-spelers van grote waarde voor de nummer twee van de Serie A. Ondanks de winst is de achterstand op Juventus nog vijftien punten. Roma staat zesde. Bij de thuisploeg zat Rick Karsdorp de hele wedstrijd op de bank en deed Justin Kluivert alleen in de slotfase mee.