Tiental Ajax verslaat PSV in kraker en breekt titelstrijd weer open

31 maart 2019, 18:45   Bijgewerkt: 31 maart 2019, 21:24

Ajax heeft zondagmiddag bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om de titel. In een wedstrijd die in de tweede helft op en neer golfde kwamen de Amsterdammers in grote problemen na een rode kaart voor Noussair Mazraoui, maar wist Dusan Tadic vanaf elf meter voor een cruciale voorsprong te zorgen. In de absolute slotfase maakte David Neres vervolgens aan alle spanning een einde: 3-1. De VAR had bij zowel de rode kaart als de penalty een belangrijke rol en bewees zo zijn waarde in een topduel.

Door het compacte spel van PSV moest Ajax actief op zoek naar een opening. Hakim Ziyech nam zijn ploeg daarin bij de hand, met enkele vlijmscherpe passjes en een schot van afstand. Ook Mazraoui zorgde op de rechterflank voor de nodige dreiging, maar de back was wat slordig in zijn eindpass. Toch kwamen de Amsterdammers halverwege de eerste helft op voorsprong. Het hoefde daarvoor zelf weinig te doen, want Daniel Schwaab en Jeroen Zoet hielpen hun tegenstander een handje. Een voorzet van Ziyech leek een simpele prooi te worden voor Zoet, maar Schwaab toucheerde de bal voor zijn keeper er bij kon. Zo was het op bijzonder knullige wijze 1-0 en kreeg Ajax de start die het zich wenste.

Toch bracht de openingstreffer Ajax nog niet in de flow die de ploeg van Erik ten Hag dit seizoen al zo vaak liet zien. PSV hield de rijen namelijk uitstekend gesloten, waardoor Ajax het veel over de zijkanten moest zoeken. Dat ging bij vlagen moeizaam, waardoor het qua aanvallende acties een wat flets duel was. Ook PSV bracht weinig vuurwerk. Het werd tot twee keer toe in stelling gebracht door nonchalant uitverdedigen van Andre Onana en Frenkie de Jong, maar kon daar niet van profiteren. Zo was het 1-0 bij het ingaan van de rust en hoopte de ArenA op meer spektakel in het tweede bedrijf.

Ajax was het na die gelijkmaker even helemaal kwijt, maar besefte zich al vlug dat een gelijkspel geen enkele waarde had met het oog op een eventueel kampioenschap. Met name David Neres leek dat te beseffen, want de nieuwbakken Braziliaans international zorgde zijn pijlsnelle dribbels voor veel Eindhovense problemen. Met een van die dribbels bracht hij Schwaab dusdanig aan het wankelen dat de verdediger aan de noodrem moest trekken. Opnieuw wuifde Kuipers het in eerste instantie weg, maar ditmaal wees hij op aanraden van de VAR naar de stip. Tadic nam plaats achter de bal en hield zijn zenuwen onder controle: 2-1.

Ajax heeft het gat op de ranglijst teruggebracht tot slechts twee punten, waarmee de titelstrijd met nog zeven wedstrijden te spelen weer volledig open ligt. 

Opstellingen en beoordelingen:

Ajax: Andre Onana 7.5; Noussair Mazraoui 5, Matthijs de Ligt 6.5, Daley Blind 6.5, Nicolas Tagliafico 6.5; Lasse Schöne 5 (59. Joël Veltman 6), Frenkie de Jong 7, Donny van de Beek 6.5 (85. Lisandro Magallán -); Hakim Ziyech 6.5 (80. Rasmus Kristensen) , Dusan Tadic 7, David Neres 8.

PSV: Jeroen Zoet 6.5; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 4.5, Nick Viergever 6.5 (74. Trent Sainsbury -), Angeliño 6.5; Pablo Rosario 7.5, Michal Sadílek 6 (72. Donyel Malen -), Jorrit Hendrix 6.5 (86. Cody Gakpo -); Steven Bergwijn 6.5, Luuk de Jong 7, Hirving Lozano 7

Man of the Match: David Neres

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen