Scorende Vormer helpt Club Brugge op weg naar zege op Gent

31 maart 2019, 23:40   Bijgewerkt: 1 april 2019, 07:39

Een scorende Ruud Vormer heeft zondag het fundament gelegd voor de zege van Club Brugge op AA Gent (3-0). De oud-Feyenoorder opende al vroeg de score voor de regerend kampioen van België, waar Stefano Denswil ook in de basis startte en Arnaut Danjuma Groeneveld en Sofyan Amrabat beiden invielen. Club Brugge kende uiteindelijk een eenvoudige avond, omdat Gent vanaf de 25ste minuut met tien man speelde.

In België zijn de play-offs voor de landstitel dit weekend begonnen. Koploper KRC Genk trapte die zaterdag af met een riante 3-0 zege op het Anderlecht van Fred Rutten. Om in het spoor te blijven moest Club Brugge dus winnen van Gent, dat geen rol van betekenis gaat spelen in de daadwerkelijke titelrace.

Club Brugge kon na een kwartier al juichen. Een aanval over meerdere schijven eindigde bij de tweede paal van het vijandelijke doel, waar Vormer netjes afrondde. Tien minuten later ontstond er kortsluiting bij Vadis Odjijdja Ofoe, die natrapte op Wesley. Na een ingreep van de VAR kon hij inrukken. Gent was rijp voor de slecht, maar door doelpunten van Clinton Mata en Hans Vanaken bleef het bij slechts 3-0. Voor de stand betekent dat Club Brugge de naaste belager blijft van Genk, op een achterstand van vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen