Gisteren gemist: zeges voor Club Brugge, Real, Lazio en PSG

1 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 31 maart. 

Tiental Ajax verslaat PSV in kraker en breekt titelstrijd weer open

Ajax heeft zondagmiddag bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om de titel. In een wedstrijd die in de tweede helft op en neer golfde kwamen de Amsterdammers in grote problemen na een rode kaart voor Noussair Mazraoui, maar wist Dusan Tadic vanaf elf meter voor een cruciale voorsprong te zorgen. In de absolute slotfase maakte David Neres vervolgens aan alle spanning een einde: 3-1. De VAR had bij zowel de rode kaart als de penalty een belangrijke rol en bewees zo zijn waarde in een topduel.

Ten Hag trots op Ajax: "Zag bepaalde overlevingsdrang"

Ajax moest winnen van PSV om weer mee te doen om de titel en slaagde in die missie. Met tien man won de nummer twee van de Eredivisie met 3-1 van de koploper. Erik ten Hag is met name te spreken over de mentaliteit van zijn spelers.

Scorende Vormer helpt Club Brugge op weg naar zege op Gent

Een scorende Ruud Vormer heeft zondag het fundament gelegd voor de zege van Club Brugge op AA Gent (3-0). De oud-Feyenoorder opende al vroeg de score voor de regerend kampioen van België, waar Stefano Denswil ook in de basis startte en Arnaut Danjuma Groeneveld en Sofyan Amrabat beiden invielen. Club Brugge kende uiteindelijk een eenvoudige avond, omdat Gent vanaf de 25ste minuut met tien man speelde.

Pierie gestreeld door Ajax-interesse: "Fantastische club"

Ajax maakt er geen geheim van dat het Razvan Marin, Kjell Scherpen en Kik Pierie wil vastleggen voor het komende seizoen. Laatstgenoemde voelt zich gestreeld door de belangstelling en ziet de overstap van sc Heerenveen naar Amsterdam wel zitten.

Real komt dankzij Benzema met schrik vrij tegen Huesca

Met de hakken over de sloot heeft Real Madrid zondag afgerekend met nummer laatst Huesca. De nummer drie van La Liga worstelde lange tijd met de laagvlieger, maar trok in de slotfase alsnog aan het langste eind. Karim Benzema maakte de winnende: 3-2.

Mbappé is wéér gevierde man bij winnend Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is weer een stap dichterbij het landskampioenschap gekomen in Frankrijk. De ongenaakbare koploper is dit seizoen veel te sterk voor de concurrenten en toen zondag wederom aan dat het te goed is voor de rest. Bij Toulouse werd er met 0-1 gezegevierd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen