'Rode' El Allouchi na schwalbe: "Vind dat je ver moet kunnen gaan"

1 april 2019, 08:21

Mounir El Allouchi ging zondag van held naar schlemiel binnen een paar minuten. De middenvelder van NAC Breda versierde eerst een penalty, maar die werd vanwege een schwalbe teruggedraaid en bestraft met een gele kaart. Drie minuten later ging hij wéér op de bon en moest met een rode kaart vertrekken. "Zonder de VAR hadden we waarschijnlijk op 2-1 gestaan en deze wedstrijd gewonnen."

Dat zei de hoofdrolspeler tegenover BN/De Stem over zijn eerste actie, waarbij de strafschop werd teruggedraaid. "Dit hoort erbij. Ik vind dat je ver moet kunnen gaan. Zeker gezien onze plek op de ranglijst", aldus  El Allouchi, die wel snapte dat de beslissing werd teruggedraaid. "We staan op 1-1 en ik ging intuïtief naar de grond. De verdediger schaafde mijn voet, maar het was geen penalty."

Naast het feit dat het geen penalty was, vond El Allouchi het ook geen tweede gele en rode kaart die hij kreeg. "Ik ging vol voor de bal en trok mijn been nog terug. Die tweede kaart is onterecht. Wat de scheids zei? Niks. Accepteren en doorgaan." De controleur mist door zijn kaarten wel het duel met Excelsior.

'Verantwoordelijk'

Ploeggenoot Mitchell te Vrede is wel gewoon van de partij net als tegen VVV-Venlo, maar de aanvaller had pech in de afronding en kon zijn ploeg geen overwinning bezorgen. "Die bal op het einde moet ik maken, ik telde 'm eigenlijk al. Niet goed ingeschoten, balen man. Hier voel ik mij verantwoordelijk voor. Het had zo anders kunnen zijn", baalde hij. "We moeten winnen. Aan een punt hebben wij niks."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen