Van Egmond complimenteert Kuipers en Martens met optreden

1 april 2019, 08:52

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was zeer te spreken over het optreden van Björn Kuipers en diens VAR Pol van Boekel in de topper tussen Ajax en PSV. Want hoewel de arbiter twee keer de mist in ging, herstelde hij zijn fouten via de VAR volgens Van Egmond uitstekend. Ook op de andere velden verliep de arbitrage soepel.

Dat vertelde Van Egmond tegenover FOX Sports. "Een scheidsrechter is vaak niet zo tevreden over zijn prestatie als hij de VAR nodig heeft. Aan de andere kant is de VAR daar ook voor bedoeld: als reddingsboei, parachute, voor als er tóch wat fout gaat", legde Van Egmond uit uit. "En daar heeft Kuipers twee keer gebruik van gemaakt."

En dus kreeg Noussair Mazraoui een rode kaart en werd de overtreding op David Neres een penalty. Ook op de andere velden kregen de scheidsrechters complimenten, bijvoorbeeld Richard Martens bij Willem II – Fortuna Sittard. "Hij had een drukke avond, met een rode kaart en drie penalty's. Maar alle beslissinge waren correct." Daarvoor kon hij geen gebruik maken van de VAR, want de communicatie was niet op orde.

Lees ook: Kuipers licht VAR-momenten toe: "Prima ingreep van Van Boekel"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen