ErediVisie: Crisis in Rotterdam, E's onderop, Brood bij NAC en Isak

1 april 2019, 12:19

Ajax heeft de titelstrijd in de Eredivisie weer volledig open gegooid door afgelopen weekend te winnen van PSV, maar er gebeurde nog meer in de Eredivisie dan de topper alleen. De crisis in Rotterdam zette door bij zowel Feyenoord als ook Excelsior – dat wederom niet scoorde. Verder maakten Alexander Isak en Thomas Buitink een hattrick, terwijl Ruud Brood debuteerde met een gelijkspel. Zoals Björn Kuipers naar de beelden in Amsterdam, kijken we naar de afgelopen speelronde in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Crisis in Rotterdam

Gaat Giovanni van Bronckhorst zijn contract uitdienen bij Feyenoord? Het is inmiddels een realistische vraag geworden, want de Rotterdammers zijn het spoor momenteel volledig bijster. De ploeg pakte in 2019 slechts elf punten, minder dan onder andere Willem II, De Graafschap, sc Heerenveen en PEC Zwolle. Ook werd de ploeg uitgeschakeld in de KNVB Beker en de laatste overwinning op vreemde bodem dateert alweer van 9 december 2019: nummer vijf FC Utrecht nadert serieus. Nu de coach ook openlijk in de clinch komt te liggen met belangrijke spelers als Steven Berghuis lijkt het niet lang meer goed te kunnen gaan...

{image[333475][right-half][]}Brood bij NAC Breda

Aangezien het 1 april is, zijn alle woordgrappen over de debuterende trainer Ruud Brood toegestaan. Want NAC Breda begon met de nieuwe coach op de bank tegen VVV-Venlo: de een z'n dood, blijft toch de ander z'n brood. De trainer zag wel brood in de uitdaging in Brabant. De hekkensluiter begon uitstekend tegen de Limburgers, maar liet zich door een fout van Pele van Anholt toch de kaas van het brood eten. Uiteindelijk maakte de ploeg wel gelijk, maar omdat Mounir El Allouchi (b)rood kreeg, bleef de broodnodige zege uit en moest NAC genoegen nemen met een remise. De coach bakte geen zoete broodjes na de wedstrijd: "Ik ben niet tevreden over de uitslag natuurlijk", zei hij. Wel had hij vertrouwen in de komende duels, laten we hopen dat hij geen profeet is die brood eet...

Isak Scoort Altijd Koals

Na het vertrek van Fran Sol maakt Alexander Isak furore bij Willem II. De Zweedse aanvaller heeft met acht goals in negen duels het hoogste doelpuntengemiddelde van heel de Eredivisie (0.89 goal per wedstrijd). Zijn hattrick – de eerste uit louter penalty's ooit in Nederland – betekende dat hij voor de vierde wedstrijd op rij scoorde en zijn start met acht goals in negen duels is de beste start sinds Roger Raeven: hem lukte dat in 1980, toevalligerwijs ook namens Willem II, ook. Wat een start voor de jonge spits, die recentelijk ook weer werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. Isak: Isak Scoort Altijd Koals.

{image[333191][left-half][]}Scorende twijfelaars

Het is de tijd van contractverlengingen en opties die wel of niet worden gelicht. En dat is te merken, want alle spelers die nog geen duidelijkheid hebben over hun toekomst willen indruk maken om een (zo goed mogelijk) contract binnen te slepen. Sheraldo Becker, Pelle van Amersfoort, Lerin Duarte en Ron Vlaar scoorden en hebben allen nog geen duidelijkheid over hun toekomst en Ralf Seuntjens gaf bijvoorbeeld een assist. Meerdere visitekaartjes werden afgegeven deze speelronde voor een zo sterk mogelijke onderhanderlingspositie.

Excelsior en Emmen excelleren echt niet in Eredivisie

De afgelopen weken waren niet bepaald goed voor de ploegen die beginnen met een 'E' in de Eredivisie. Sinds Excelsior won van FC Emmen halverwege februari, kwamen beide ploegen niet meer tot een overwinning. Sterker nog: opgeteld behaalden ze slechts twee punten in vijf wedstrijden, met een doelsaldo van twintig tegen en twee voor. Inmiddels zijn beide ploegen afgezakt tot nabij de degradatiestreep: als de vorm zich tegen Ajax (FC Emmen) en NAC Breda (Excelsior) doorzet, kunnen de E's weleens uit de Eredivisie verdwijnen.  

En dan nog even dit...

Jong succes bij Vitesse

Kippenvel in Utrecht

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen