Engelse arbitrage wekt woede: "Misschien slechtste ter wereld"

1 april 2019, 11:34

Woede over de arbitrage in de Premier League: volgens Neil Warnock, manager van Cardiff City, heeft het Engelse voetbal bar slechte scheidsrechters. Warnock en zijn club werden zondag tegen Chelsea bestolen, omdat Craig Pawson en zijn assistenten een duidelijke buitenspelgoal van de Londenaren over het hoofd zagen. "De grootste en beste competitie ter wereld, met misschien wel de slechtste scheidsrechters."

Cesar Azpilicueta stond een meter buitenspel, toen hij de gelijkmaker binnen kopte. Tot overmaat van ramp voor Cardiff maakte Olivier Giroud ook nog de 1-2 voor The Blues en mocht de thuisploeg terecht zijn beklag doen. "Tegen grote ploegen heb je een VAR nodig. Grote beslissingen zijn niet in ons voordeel", zegt Warnock tegen de BBC. "Maar als je niet kunt zien dat dit buitenspel was... Waar zijn we dan mee bezig?"

Warnock heeft het dan ook vooral gemunt op de assistent-scheidsrechter. "Pawson floot een degelijke wedstrijd, al hadden we de belangrijke beslissingen niet mee. Maar die grensrechter? Het is zo teleurstellend. Chelsea weet dat het is ontsnapt."

Bij talkSPORT voegt Warnock eraan toe: "Hij zei dat hij verblind was en dat het hem speet. Wat een grote onzin. Wat hebben we eraan?" Ook scheidsrechtersbaas Mike Riley moet het ontgelden. "Ze zijn niet goed opgeleid. Zolang Riley blijft zitten, verandert er niets. Ze moeten betere coaching krijgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen