Invallers sturen Spanje naar moeizame winst

Ger
19 juni 2006, 22:57

Door een tweede overwinning te boeken heeft Spanje op het WK in Duitsland de achtste finales bereikt. Speelden de Zuid-Europeanen tegen Oekraïne nog flitsend, tegen Tunesië imponeerde de ploeg maandagavond pas in de slotfase. Dankzij enkele wissels maakte Spanje een vroege achterstand ongedaan: 3-1.

Gesterkt door de ruime winst kwam Spanje tegen Tunesië voortvarend uit de startblokken. De ploeg van trainer Luis Aragones, die Raúl wederom op de bank liet, drukte de tegenstander terug op de eigen helft en creëerde enkele kansjes. In de vijfde minuut nam David Villa het doel van de Tunesiërs vervaarlijk onder vuur. Het schot van de Valencia-speler, tweevoudig doelpuntenmaker tegen Oekraïne, belandde in het zijnet naast sluitpost Ali Boumnijel.

Vlak voor rust kreeg Spanje een spaarzame kans op de gelijkmaker. Uit een hoekschop zag Xabi Alonso zijn kopbal echter op de lijn gered worden door verdediger Anis Ayari. Op enkele momenten na kon Tunesië, waar Ajacied Hatem Trabelsi bij de beste spelers behoorde, de Spanjaarden met gemak van het doel afhouden. De Tunesiërs joegen de Spaanse ploeg zelfs angst aan met enkele snelle counters.

Ondanks de aanwezigheid van de twee nieuwe krachten, kon Spanje het spelpeil in de tweede helft niet direct niet opkrikken. De verdedigers van Tunesië wisten de Spaanse aanvallen telkens met succes te onderbreken. Uit pure wanhoop probeerden de Zuid-Europeanen het net steeds vaker te vinden met schoten van grote afstand.

Juist op het moment dat Tunesië stilletjes begon te geloven dat de kleine voorsprong tot het einde vastgehouden kon worden, scoorde Spanje alsnog. Goalie Boumnijel kon een schot van Fabregas niet voldoende verwerken, waardoor Raúl de bal over de lijn kon werken. Daarmee kon Aragones zich tevreden in zijn handen wrijven over zijn wisselbeleid. Naast Fabregas en Raúl had immers ook invaller Joaquin - hij kwam na 56 minuten voor Villa - een aandeel in de treffer. Hij was het die Fabregas in stelling bracht.

Dankzij de twee overwinningen is Spanje zeker van de achtste finales. Voor Tunesië is de tweede ronde voorlopig uit zicht geraakt. De ploeg zal in de derde groepswedstrijd moeten winnen van Oekaïne om in het toernooi te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen