Karelse: "De slechte organisatie van NAC is het probleem"

2 april 2019, 08:53

John Karelse (op archiefbeeld) wijst de organisatie van NAC Breda aan als oorzaak van alle onrust, waar de club patent op lijkt te hebben. Karelse kan het weten, want de 48-jarige oud-doelman werd zelf in 2012 ontslagen als trainer van de huidige Eredivisie-hekkensluiter.

"NAC is geen makkelijke club om trainer te zijn. Niet vanwege de druk van de media en supporters, nee joh. De slechte organisatie, dat is het probleem", stelt Karelse in gesprek met BN/DeStem. "Zonder goede mensen in het bestuur, lukt het een trainer niet."

Karelse is net als huidig trainer Ruud Brood voormalig speler van NAC. Deze eeuw probeerden de Bredanaars het ook met Ton Lokhoff en Nebojsa Gudelj, die beiden als speler ook rijk een verleden hebben bij NAC. Allen maakten ze de klus niet af.

"In eerste instantie is je verleden als speler een voordeel omdat je een bepaalde gunfactor heb", geeft Karelse aan. "Helaas leven we in een tijd dat het vrij asociaal geworden is. Als trainer van NAC ben ik op een internetsite een keer met de dood bedreigd. Bij de officier van justitie heb ik face-to-face met die man gezeten. Een enorme lamzak, hij was ook nog eens jeugdleider. Omdat mijn familie er last van had, heb ik aangifte gedaan. Niemand houdt er rekening mee dat trainers gewoon mensen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen