De Graafschap niet blij met mogelijke verplaatsing duel met Ajax

2 april 2019, 19:43

Net als Feyenoord en FC Groningen is De Graafschap niet blij met de (mogelijke) wijziging in het spelschema. Plaatst Ajax zich voor de halve finale van de Champions League, dan spelen De Superboeren op vrijdag 26 april tegen de Amsterdammers. De wedstrijd staat nu nog voor zondag 28 april op het programma.

Als het duel met Ajax naar voren wordt gehaald, dan speelt De Graafschap binnen een tijdsbestek van zeven dagen drie wedstrijden. "Bovendien weten de concurrenten dan op 28 april al wat wij tegen Ajax hebben gedaan", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegenover De Gelderlander.

De directeur noemt het aanpassen van het speelschema geen 'competitievervalsing'. "Want wij zien ook het probleem en de onmogelijkheden voor de KNVB. Er is geen tot weinig ruimte in het speelschema om uit te wijken. Maar de bond snapt ook onze bezwaren en zal met de lokale autoriteiten moeten kijken naar een oplossing. Uiteindelijk hebben wij als club geen stem in de speeldatum. Maar we willen wel snel duidelijkheid, omdat wij ook met een wedstrijdorganisatie zitten", zegt Ostendorp.

Lees ook:

- Feyenoord en Groningen niet blij met aanpassingen vanwege Ajax

- KNVB past schema nu al aan voor Ajax: twee duels verplaatst

- KNVB trachtte bekerfinale Ajax - Willem II te verzetten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen