Wederopstanding levert Vitesse toch nog een punt op tegen AZ

2 april 2019, 20:31

In een wedstrijd met twee gezichten hebben Vitesse en AZ in Arnhem met 2-2 gelijkgespeeld. In de eerste wedstrijd van deze midweekse speelronde was AZ voor rust heer en meester en kwam het via Ron Vlaar en Teun Koopmeiners op een 0-2 voorsprong. Na de pauze deelde Vitesse de lakens uit en zorgden Matúš Bero en Thomas Buitink alsnog voor de verdiende remise.

AZ blaakte van het zelfvertrouwen nadat het drie van de laatste vier wedstrijden had weten te winnen en de derde plaats in de Eredivisie had overgenomen van Feyenoord. Om het gat met de Rotterdammers voorlopig te vergroten naar zes punten moesten de Alkmaarders afrekenen met Vitesse. Die ploeg had de laatste drie wedstrijden juist niet gewonnen, maar zou bij een zege wel weer vijfde staan. Het duel begon voortvarend. De eerste poging van één van de ploegen op doel was namelijk meteen raak, in het voordeel van AZ. Fredrik Midtsjø legde een hoekschop keurig op het hoofd van Vlaar en de centrale verdediger kopte net als tegen FC Groningen afgelopen weekend de bal tegen de touwen: 0-1.

Het thuispubliek in het GelreDome, dat lang niet was uitverkocht, liet zich meerdere malen terecht horen met fluitconcerten. De enige speler die applaus kreeg was Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan werkte hard en had een aantal mooie passeerbewegingen in huis. Helaas voor hem hielp een ploeggenoot het daarna wel weer om zeep. Het was tekenend voor het spel van Vitesse dat de eerste kans pas twee minuten voor rust kwam. Niet uit een uitgespeelde aanval, maar uit een standaardsituatie. AZ-doelman Marco Bizot tikte een kopbal van Maikel van der Werff uit een vrije trap van Martin Ødegaard over de lat. Direct daarna kreeg AZ aan de andere kant ook een vrije trap en dat was wel meteen succesvol. Koopmeiners schoot de bal keurig via de paal achter keeper Remko Pasveer, die bij Vitesse de voorkeur kreeg boven Eduardo. Die 0-2 was ook de ruststand, want direct na de goal werd er door scheidsrechter Allard Lindhout afgefloten.

Het verschil tussen de eerste en tweede helft was gigantisch. Na de pauze was Vitesse als herboren, terwijl AZ volledig werd overrompeld en zeer zwak voor de dag kwam. Toch kreeg AZ wel kansen. Guus Til kopte op de lat en in de rebound stuitte Albert Gudmundsson op Pasveer. AZ probeerde onder meer met het inbrengen van verdedigers Pantelis Hatzidiakos en Ricardo van Rhijn meer controle te krijgen en de voorsprong over de streep te trekken, maar dit mislukte. In het laatste kwartier vond Vitesse alsnog de verdiende gelijkmaker. Een uitstekende assist van Maikel van der Werff werd koelbloedig binnengetikt door Thomas Buitink, die zaterdag tegen ADO Den Haag al drie keer wist te scoren. In de slotfase deed voornamelijk Vitesse nog moeite voor de overwinning, terwijl AZ opnieuw slordig met de mogelijkheden omging. Treffers vielen er niet meer en op basis van beide helften was de 2-2 eindstand terecht. Hierdoor loopt AZ averij op in de strijd om de derde plek in de Eredivisie, Feyenoord kan de ploeg donderdag namelijk naderen tot één punt. Vitesse blijft zevende.

Opstellingen en beoordelingen:

Vitesse: Remko Pasveer 7; Vjatsjeslav Karavaev 6,5, Maikel van der Werff 7, Jake Clarke-Salter 6,5, Max Clark 6; Alexander Büttner 6,5, Thulani Serero 7, Navarone Foor 5 (46. Mohammed Dauda 7) , Martin Ødegaard 7,5; Matúš Bero 7, Thomas Buitink 7 (85. Tim Matavž -)

AZ: Marco Bizot 7,5; Jonas Svensson 7, Ron Vlaar 7, Teun Koopmeiners 7, Thomas Ouwejan 6,5; Fredrik Midtsjø 7, Guus Til 7, Mats Seuntjens 6 (74. Ricardo van Rhijn -); Albert Gudmundsson 6 (80. Owen Wijndal -), Bjørn Johnsen 5 (59. Pantelis Hatzidiakos ), Oussama Idrissi 6,5

Man of the match: Martin Ødegaard

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen