De Graafschap krijgt ook in Groningen deksel op de neus

2 april 2019, 22:50   Bijgewerkt: 3 april 2019, 00:04

Als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. Het is een van de wetten van het voetbal die dinsdagavond maar weer eens op ging. De Graafschap was in Groningen de betere ploeg en had zeker een resultaat verdiend, maar ging met 1-0 onderuit in het hoge noorden. Javier Vet en Charlison Benschop hadden flinke kansen gemist, Groningen scoorde een kwartier voor tijd via invaller Paul Gladon wel. Groningen houdt daardoor nog altijd zicht op de play-offs.

Van de laatste drie uitduels had De Graafschap er twee gewonnen en ook met overtuigende cijfers: 0-3 bij PEC Zwolle en 0-3 bij sc Heerenveen. Het volgende slachtoffer moest Groningen worden, dat de laatste vijf wedstrijden in eigen huis had gewonnen. Desondanks had het in de laatste drie wedstrijden slechts één keer gescoord, via een eigen doelpunt. Daarbij had De Graafschap de laatste weken erg goed spel laten zien en afgelopen weekend tegen Heracles Almelo meer verdiend dan de 1-2 nederlaag.

Toch had De Graafschap gewoon een van de kansen moeten benutten. Al na drie minuten raakte Javier Vet het zijnet en even later sprong hij te wild om met een hoge pass van achteruit. Benschop had oog in oog met Padt dus moeten scoren, en vlak voor de pauze had De Graafschap alsnog de verdiende voorsprong kunnen pakken. Het schot van de teruggekeerde Fabian Serrarens ging echter net over.

Groningen, dat voor rust alleen een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, moest dus in de resterende 45 minuten uit een heel ander vaatje tappen om aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Dat gebeurde niet: Groningen liet zich wel wat meer gelden, maar bracht De Graafschap nauwelijks aan het wankelen. De Superboeren deden dat zelf via doelman Nigel Bertrams, zijn uittrap kwam in de voeten van Thomas Bruns. De middenvelder deed er te weinig mee en hielp de mogelijkheid zo om zeep.

De ploeg van Danny Buijs werd nog veel gelukkiger toen het uit het niets de trekker over haalde met nog een kwartier op de klok. De inzet van Ritsu Doan werd gekeerd ten koste van een corner en daaruit trof invaller Gladon doel. Met de hak werkte hij een schot van Mike te Wierik achter Bertrams: 1-0. Zo kreeg De Graafschap de deksel op de neus, het had verzuimd om kansen af te maken en moest nu zelf incasseren.

In het laatste kwartier lukte het De Graafschap niet om nog iets aan de stand te doen. Groningen was zelfs gevaarlijker en nog dicht bij de 2-0. Basisdebutant Mohamed El Hankouri trof via Bertrams de paal en de keeper bracht diep in blessuretijd ook nog redding op een schot van de Feyenoord-huurling. Zo ging De Graafschap net als tegen Heracles onderuit, terwijl het recht had op meer. Het is nog lang niet veilig, terwijl Groningen zicht houdt op de play-offs om Europees voetbal.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Groningen: Sergio Padt 7.5, Deyovaiso Zeefuik 7, Mike te Wierik 5.5, Samir Memisevic 5, Tim Handwerker 6.5, Ludovit Reis 6, Iliass Bel Hassani 5 (65. Django Warmerdam 5.5), Thomas Bruns 5.5 (65. Paul Gladon 6.5), Ritsu Doan 6, Mohamed El Hankouri 6, Kaj Sierhuis 5 (87. Tom van de Looi -).

De Graafschap: Nigel Bertrams 6.5, Leeroy Owusu 6.5, Bart Straalman 6, Ted van de Pavert 6 (84. Daryl van Mieghem -), Jordy Tutuarima 5.5, Azor Matusiwa 6.5, Fabian Serrarens 6.5, Javier Vet 7, Furdjel Narsingh 5 (84. Nabil Bahoui -), Charlison Benschop 7, Delano Burgzorg 5.

Man of the match: Sergio Padt

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen