Allegri wil levenslange stadionverboden na racisme jegens Kean

3 april 2019, 10:44

Massimiliano Allegri roept op tot levenslange stadionverboden voor de mensen die Moise Kean racistische bejegenden. De aanvaller van Juventus had het dinsdagavond aan de stok met de aanhang van Cagliari. Na zijn doelpunt provoceerde hij de fans, die reageerden met racistische leuzen. "Je moet niet provoceren, maar dat betekent niet dat dit de reactie idioten rechtvaardigt", aldus Allegri.

Tijdens Cagliari - Juventus (0-2) waren de hele wedstrijd al oerwoudgeluiden te horen. Echter greep de arbitrage niet in. Kean antwoordde door de beslissende treffer voor zijn rekening te nemen. Hij juichte voor het publiek, waarna het rascime zijn kookpunt bereikte.

"Zoals altijd zijn er idioten die domme dingen doen en het verpesten voor de rest", vervolgt de Juventus-trainer bij Sky Sport Italia. "Ik denk niet dat het helpt om er iedere keer over te praten, ook het spel stilleggen niet. Want niet iedereen in het stadion is schuldig. Met het gebruik van camera's moeten we de mensen opsporen."

Voor Allegri bestaat er maar één passende straf voor de daders: "Het is simpel: deze mensen moeten voor het leven verbannen worden. We beschikken over de techniek. Het is aan de autoriteiten, maar het probleem is dat ze het niet echt willen."

Racisme in het Italiaanse voetbal vormt al jaren een groot probleem. Cagliari raakte twee jaar geleden in opspraak toen Sulley Muntari het veld verliet nadat hij racistisch werd bejegend. Afgelopen december moest Internazionale boeten voor apengeluiden aan het adres van Napoli-speler Kalidou Koulibaly.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen