Vooronderzoek naar fans bij Limburgse derby, Dordrecht gestraft

3 april 2019, 12:03

De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden rond het duel tussen Roda JC en MVV in de Eerste Divisie. De Limburgse derby, waarbij géén uitsupporters waren, verliep niet geheel rustig en de KNVB zag aanleiding om zich te verdiepen in de zaak. FC Dordrecht is al definitief gestraft door de Nederlandse voetbalbond.

Dat schrijft De Limburger. Zo hing er een pop van MVV-speler Joeri Schroijen, die was opgeknoopt. Het spandoek met de trietse tekst 'levende bewijs van een miskraam' hoorde daarbij en dat is uiteraard tegen de regels van de KNVB. Ook waren er enkele Roda JC-'fans' die ruzie wilden maken met de meegereisde familie en vrienden van de MVV-spelers. Roda JC gaat eventuele boetes verhalen op de supporters in kwestie.

Of dat bij FC Dordrecht ook gebeurd, is niet bekend. Maar die club heeft een boete van vijfduizend euro gekregen voor het afsteken van vuurwerk afgelopen december, voorafgaand aan het thuisduel met TOP Oss (0-1). Dat meldt de KNVB. Het had te maken met het overlijden van een fan van FC Dordrecht, toch is de club fors gestraft. Als het nogmaals gebeurd in de komende twee jaar, dan moeten De Schapenkoppen mogelijk een duel zonder publiek (of een deel daarvan).

Lees ook:

Roda JC gaat op zoek naar misdragende fans in derby met MVV

Ook MVV start onderzoek naar misdragende fans na derby

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen