FC Groningen geeft Buijs reprimande voor 1-aprilgrap

3 april 2019, 14:32

FC Groningen kon de 1-aprilgrap van Danny Buijs niet waarderen. Daarom heeft de club hun trainer een officiële waarschuwing gegeven. Buijs kondigde maandag aan vaker besloten te willen trainen en deed zijn beklag over vaste supporters langs het trainingsveld en het lawaaiige trainingscomplex. Later bleek het om een grap te gaan. Nooit eerder deelde Groningen een officiële reprimande uit aan zijn hoofdtrainer.

"Wij vinden dat Danny de supporters heeft beledigd, maar ook de club, de medewerkers die dag en nacht klaar staan", aldus directeur Hans Nijland tegen het Dagblad van het Noorden. "En in dat rijtje hoort ook zeker de gemeente thuis, die met de realisatie van het stadion en het Topsport Zorgcentrum enorm de nek heeft uitgestoken in de afgelopen jaren. Het zijn paradepaardjes in de stad. Ik heb hier over gebeld met wethouder Van der Schaaf en hem uitgelegd hoe de vork in de steel zit en de uitspraken de wereld in zijn gekomen."

Nijland en Buijs zaten na het duel van dinsdagavond met De Graafschap om tafel. "Hij heeft onmiddellijk het boetekleed aangetrokken, aangegeven dat hij fout is geweest en hij heeft de bereidheid getoond om excuses te maken aan supporters, club en stad. Dat waarderen we. Er is gebeurd wat er gebeurd is. Een slechte actie, niet goed, je doet er veel mensen te kort mee, maar wij hebben zijn excuses geaccepteerd en vinden het groots en dapper hoe Danny er mee omgaat. Nu zetten we een streep onder deze hele kwestie."

De officiële waarschuwing houdt in dat Groningen zoiets niet weer kan accepteren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen