Van Schaik blijft bij NEC, maar vond ontslag De Gier noodzakelijk

3 april 2019, 13:43

Wilco van Schaik liet in januari nog weten een einde te willen maken aan het 'trainers- en td's-kerkhof' bij NEC, toch besloot de algemeen directeur om trainer Jack de Gier dinsdag te ontslaan. Volgens de bestuurder was er geen alternatief. "Het is een schande dat wij met NEC met deze begroting veertiende staan. Echt een schande."

Dat vertelde hij tegenover Omroep Gelderland en daarbij kijkt hij ook zeker in de spiegel. "Ook ik heb verkeerde beslissingen genomen, al zit ik hier nog maar anderhalf jaar. Maar ik ben algeheel verantwoordelijk. Het is op technisch vlak zeer onrustig en dat kan zo niet doorgaan", oordeelt hij. Toch denkt Van Schaik – die in februari nog zei bezig te zijn met een masterplan – zelf niet aan opstappen. "Ik weet wat ik doe en waar ik met NEC naartoe wil."

Volgens Van Schaik was daarin het vertrek van De Gier noodzakelijk en voelde hij dat zelf ook aankomen. In een gesprek na de 4-0 nederlaag met AZ werd het besproken. "Er zat een aangeslagen en uitgeputte Jack de Gier tegenover mij. Dat is pijnlijk en dat raakt je als mens. Het heeft hem duidelijk veel gedaan. Dit is een hele zwaar job geweest voor hem."

Lees ook: Van Schaik wil einde maken aan 'trainers- en td's-kerkhof' bij NEC

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen