Berghuis: "Het ging om een tackle, niet meer en niet minder"

3 april 2019 – Steven Berghuis heeft uitgelegd waarom Giovanni van Bronckhorst hem strafte met een reserverol tegen FC Utrecht. Volgens de Feyenoord-aanvaller betrof het een tackle op de training en was het uiteindelijk een optelsom van meerdere zaken. Hij komt met die uitleg, omdat de verhalen die rond gingen hem dwars zaten en volgens hem onjuist waren.

Berghuis: "Het ging om een tackle, niet meer en niet minder"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Maar ik ben niet betrokken bij een vechtpartij geweest bij Feyenoord, ik heb ook de trainer niet 'verrot' gescholden, zoals ik overal heb gelezen", citeert De Telegraaf Berghuis. "Het ging om een tackle. Niet meer en niet minder. Het partijspel ging ook door, maar voor de trainer was het een opstapeling van meerdere dingen."

Berghuis voelde zich genoodzaakt uitleg te geven. "Ik kan goed kritiek hebben. Het is geen probleem als ik een slechte wedstrijd speel en er komt kritiek, maar dit zijn feiten waarop ik moet reageren. Het gaat om mijn carriere en om mij als persoon. Dat moet ik uit de wereld helpen."

Achteraf had Berghuis misschien eerder duidelijkheid kunnen geven. "Maar niet iedereen hoeft alles te weten wat er gebeurt bij een spelersgroep. Alleen leverde het nu veel speculaties op. Kijk, ik ben voetballer en ook mens. Dan loop ik in de stad met mijn gezin en dan kijken mensen mij aan alsof ik de trainer verrot heb gescholden of bij een vechtpartij betrokken ben geweest. Maar zo ben ik helemaal niet opgevoed."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd