Van Bommel: "Wij zijn dit seizoen nog niet weggespeeld"

3 april 2019, 15:07

Mark van Bommel hamert bij zijn spelers van PSV op de spelprincipes. "We doen niks anders alleen zetten wij andere spelers neer. Daarbinnen kunnen wij variëren", zegt de PSV-trainer in aanloop naar de thuiswedstrijd van donderdag tegen PEC Zwolle waarin Nick Viergever weer beschikbaar is. De verdediger werd zondag tegen Ajax gewisseld, omdat de tank leeg was. Viergever werd tijdens de interlandperiode geveld door ziekte.

"Het belangrijkste is dat de spelers weten wat ze moeten doen in welke situatie. Dat zijn principes", citeert het clubkanaal van PSV hun coach op de persconferentie. "Het maakt dan niet uit wie er spelen want iedereen kent de principes. Gebeurt dat niet? Dan moeten wij terugvallen op onze basisprincipes. Wij zijn dit seizoen nog niet weggespeeld."

Ook kwam het duel met Ajax nog aan bod bod tijdens het perspraatje. "Wij weten waar het aan lag. We gaven een penalty en een eigen doelpunt weg. Voor de rest hebben zij niets gecreëerd. Ik vond niet dat wij slecht speelden. Natuurlijk had je acht punten los kunnen staan. Maar we staan vanaf het begin van de competitie bovenaan. Een aantal wedstrijden geleden was het verschil ook twee punten en is Ajax ook niet over ons heen gegaan."

Lees ook: Viergever verliest bij Ajax onderuit: "We waren ongelukkig"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen