FC Utrecht toont karakter en scoort erop los in Venlo

3 april 2019, 20:39   Bijgewerkt: 3 april 2019, 20:55

De woensdagavondwedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Utrecht is geëindigd in een grote deceptie voor VVV: 2-6. De Limburgers gaven in eigen huis op ontluisterende wijze een 2-1 voorsprong weg. Na rust kwam FC Utrecht binnen zestien minuten maar liefst vier keer tot scoren. Riechedly Bazoer stal de show met twee doelpunten. Utrecht komt door de zege op slechts één punt afstand van nummer vier Feyenoord.

De Venlose thuisploeg begon nog sterk, met een vroeg doelpunt van Johnatan Opoku. Daarbij was een opvallende rol weggelegd voor een van de ballenjongens van VVV, die de bal snel toespeelde en leven gaf aan een snelle spelhervatting. FC Utrecht werd verrast en ging vervolgens zelf in de fout via Nicolas Gavory, die een voorzet in de voeten schoof van Opoku, die van dichtbij met de punt van de schoen binnen werkte.

Na rust keerde FC Utrecht op ongekende wijze de wedstrijd. Na een snelle gelijkmaker van opnieuw Bazoer, die van afstand knap de verre hoek vond, bleek het roer gekeerd. VVV gaf achterin ruimte weg en de uitploeg kwam er via haar snelle aanvallers keer op keer gevaarlijk uit.

VVV wist niks in te brengen tegen het dynamische veldspel van de Domstedelingen en moest zelfs een zesde treffer incasseren, toen ingevallen spits Michiel Kramer het lot van de Limburgers bezegelde, door een lage voorzet binnen te tikken: 2-6.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 4 Christian Kum 5, Nils Röseler 3.5, Roel Janssen 4 ('68. Evert Linthorst 5), Tristan Dekker 5, Danny Post 4, Johnatan Opoku 5 ('79. Tino-Sven Suši? -), Peter van Ooijen 5.5, Patrick Joosten 6.5, Peniel Mlapa 6, Ralf Seuntjens 5.

FC Utrecht: David Jensen 5, Sean Klaiber 6, Timo Letschert 5, Willem Janssen 6, Joris van Overeem 5.5 ('75. Rico Strieder -), Nicolas Gavory 6.5, Riechedly Bazoer 7.5, Sander Van de Streek 6, Simon Gustafson 6 ('81. Urby Emanuelson -), Gyrano Kerk 7.5, Jean-Christophe Bahebeck 6 ('75. Michiel Kramer -)

Man of the Match: Riechedly Bazoer (FC Utrecht).

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling