Kluivert belangrijk voor Roma, Icardi scoort bij rentree

3 april 2019, 23:05

Justin Kluivert heeft zich woensdagavond laten gelden bij AS Roma. De negentienjarige buitenspeler kreeg tegen Fiorentina een kans in de basis en beloonde het vertrouwen van trainer Claudio Ranieri met twee assists. Ondanks de bijdrage van Kluivert kwam Roma niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Bij Internazionale luisterde de veelbesproken Mauro Icardi zijn rentree op met een doelpunt tegen Genoa, dat met 0-4 aan de broek kreeg.

AS Roma - Fiorentina 2-2

Tot twee keer toe moest AS Roma zich tegen Fiorentina terug knokken van een achterstand. Bij beide doelpunten was Kluivert, die weer in de basis startte, betrokken. Bij de 1-1 gaf de oud-Ajacied een puntgave voorzet op Nicolo Zaniolo, die via de binnenkant van de paal het openingsdoelpunt van German Pezzella ongedaan maakte.

Gerson zette Fiorentina vlak na rust weer op voorsprong, waarna Diego Perotti - op aangeven van Kluivert - met een vlammend schot voor de 2-2 tekende. De Romeinen blijven door de remise steken op de achtste plaats en hebben een klein wonder nodig om nog bij de eerste vier te eindigen.

Genoa - Internazionale 0-4

Nadat in februari zijn aanvoerdersband werd afgenomen, kwam Icardi niet meer in actie voor Internazionale. Tegen Genoa maakte de Argentijnse aanvaller zijn rentree. Vlak na rust eiste Icardi de bal op toen Inter een strafschop kreeg. De oud-aanvoerder bleef ijzig kalm en schoot de 0-2 binnen. Vlak daarvoor was Genoa-verdediger Cristian Romero met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Roberto Gagliardini had na een kwartier de score geopend.

Ivan Perisic - uit een assist van Icardi - gooide na rust de wedstrijd in het slot. Vervolgens deelde Roberto Gagliardini in de feestvreugde door tien minuten voor tijd de 0-4 te maken. Inter verstevigt door de zege de derde plaats en heeft nu een voorsprong van vier punten op aartsrivaal AC Milan.