Ten Hag niet te spreken over slotfase van Ajax in Emmen

4 april 2019, 00:04

Erik ten Hag is enerzijds blij met de 2-5 zege op FC Emmen, anderzijds baalt de Ajax-trainer van de slotfase van de wedstrijd. Daarin verslapten de Amsterdammers en gaven zij nog twee doelpunten weg. Hoe Ajax het eerste uur speelde, kon Ten Hag in elk geval wel bekoren.

Ajax kwam in Emmen na negen minuten voor door een doelpunt van Donny van de Beek. Vervolgens liepen de bezoekers snel uit naar 0-5. "We speelden scherp tegen een ambitieuze én scherpe tegenstander. Vooraf zeiden we: de eerste kans moet meteen zitten. In de beginfase kwamen we met 1-0 voor, dan gaat het een stuk makkelijker", aldus Ten Hag tegenover FOX Sports.

Huntelaar deelde in de feestvreugde door de 4-0 te maken - zijn honderdste in de Eredivisie. "Daar hebben we even op gewacht. Gisteren zei ik tegen hem: het duurt een beetje lang. Vandaag was hij messcherp", vervolgt Ten Hag, die Nicolas Tagliafico een eigen doelpunt zag maken en Jafar Arias vlak voor tijd de eindstand op 2-5 bepalen.

"De houding was niet goed. Dat begrijp ik allemaal wel, het is menselijk. Maar in plaats van dat we er twee doelpunten bijmaken, krijgen we er nog twee tegen. Dat is toch een verschil van vier goals", doet Ten Hag zijn beklag. "Het concentratieniveau bij de hele ploeg werd lager. We gingen uit positie lopen en speelden een tempo lager. Dan roep je dit over jezelf af."

In Emmen kreeg Hakim Ziyech rust en werden Daley Blind, Lasse Schöne en Dusan Tadic voortijdig naar de kant gehaald. "We spelen zoveel wedstrijden dat het wel moet", zegt Ten Hag over het rust geven aan bepaalde spelers. "Deze ploeg is fit. Nu is het zaak om fris in het hoofd te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen