Excelsior verliest weer: "Zuur, maar niet onverdiend"

4 april 2019 – Hoewel Excelsior voor het eerst sinds vijf duels weer eens een doelpunt maakte, liep het tegen NAC Breda wel wederom tegen een nederlaag aan. En dus moet de ploeg van Adrie Poldervaart zich opeens echt volop zorgen maken over de degradatiestrijd: half februari werd er voor het laatst gewonnen. "NAC wint hier in de laatste minuut en dat is heel zuur, maar je kan niet zeggen dat het onverdiend is", vond de coach van de Rotterdammers.

Excelsior verliest weer: "Zuur, maar niet onverdiend"

Dat zei hij tegenover RTV Rijnmond over de late 1-2 nederlaag. "Wij verdedigen gewoon niet goed bij beide doelpunten. Zij kregen de gehele wedstrijd de nodige kansen, maar Alessandro Damen en Jurgen Mattheij hebben ons daarin overeind gehouden", zag de oefenmeester, die achteraf tevreden was geweest met een punt. Dankzij een doelpunt van Menno Koch in blessuretijd kreeg Excelsior wederom niks.

Toch wil Poldervaart niet in paniek raken. "Het is nu een kwestie van bespreken, aangeven en morgen proberen de koppies fris te krijgen. We hebben nu erg veel wedstrijden gehad waarin we wel een resultaat hadden kunnen halen, dus waarom zou dat komend weekend in Groningen niet kunnen?", vroeg hij zich hardop af.

'NAC was beter'
Bij aanvaller Mounir El Hamdaoui, hij maakte na vijf doelpuntloze duels woensdagavond eindelijk een treffer namens Excelsior, waren er eveneens zorgen. "Vooral de manier waarop je speelt is erg teleurstellend, NAC was gewoon veel beter dan wij", was de harde, maar terecht conclusie van de spits. "We begonnen goed met de voorsprong, maar als je ziet hoe veel kansen wij weggeven denk ik dat je nog blij moet zijn dat het maar 1-2 wordt."

Eredivisie

gerelateerd