Oranje zakt plekken op FIFA-ranking door verlies in ArenA

4 april 2019, 10:28   Bijgewerkt: 4 april 2019, 10:39

Het Nederlands elftal is twee plaatsen gedaald op de FIFA wereldranglijst. Mede en vooral vanwege de late nederlaag tegen Duitsland (2-3) gaan onze Oosterburen weer over ons heen op de ranking, waardoor Oranje van de veertiende naar de zestiende plaats zakt. België blijft koploper en loopt zelfs een klein beetje uit op nummer twee Frankrijk en nummer drie Brazilië.

Verder stijgt Engeland naar de vierde plaats ten koste van Kroatië en springt Uruguay over Portugal heen. Het zijn minieme verschillen bij de top-tien van de ranking, waarna Duitsland van plek zestien naar plaats dertien de grootste stijger is. Chili en Nederland zakken ten koste van onze Oosterburen, terwijl ook Mexico van plek zeventien naar achttien zakt. Italië profiteert met één plekje van die daling. Als Oranje in de Amsterdam ArenA overigens niet had verloren van Duitsland, maar de 2-2 over de streep had getrokken, was het niet gedaald op de FIFA-ranking.

De grootste stijger van de hele ranking is Israël, die acht plekken stijgt naar de 84ste plek. Ook Guatemala (zes plekken omhoog naar 143ste) en Tanzania (zes plekken omhoog naar 131ste) doen goede zaken. Oostenrijk zakt elf plekken naar de 34e plaats en is daarmee de grooste daler op de ranking. Bekijk de hele ranglijst hier.

Volledige top-tien:

1. België

2. Frankrijk

3. Brazilië

4. Engeland

5. Kroatië

6. Uruguay

7. Portugal

8. Zwitserland

9. Spanje

10. Denemarken

.....

16. Nederland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen