Zelfkritische Poldervaart levert contract in bij Excelsior

4 april 2019, 10:19   Bijgewerkt: 4 april 2019, 15:05

Adrie Poldervaart heeft per direct zijn contract ingeleverd bij Excelsior. De 48-jarige oefenmeester was bezig aan zijn eerste seizoen op Kralingen, maar stelt dat hij de groep 'niet meer kan raken' en is bang dat het ten koste gaat van de resultaten. "Het clubbelang staat voorop en daarom heb ik besloten om mijn contract in te leveren. Excelsior is het belangrijkste." André Hoekstra neemt voorlopig de honneurs waar.

Aan het begin van dit seizoen was Poldervaart juist nog de opvolger van de vertrokken Mitchell van der Gaag, die naar NAC Breda ging en eerder dit seizoen ook al zijn contract inleverde. "Ik hoop dat het in het vervolg van het seizoen beter gaat met iemand anders voor de groep", zegt hij. "Qua inzet en beleving kan ik mijzelf geen verwijten maken, over de keuzes die ik gemaakt heb gedurende het seizoen ga ik de komende tijd nog maar eens goed nadenken."

De Rotterdammers waren bezig aan een zeer slechte reeks: na het duel met FC Emmen halverwege februari had de club niet meer gewonnen en was er zelfs een reeks van vijf duels zonder doelpunt. Tegen NAC Breda woensdagavond werd er nog wel gescoord, maar ook verloren dankzij een late treffer van Menno Koch. Excelsior staat inmiddels nog maar net boven de streep: een punt boven De Graafschap en FC Emmen.

{image[332153][right-half][]}'Respecteren keuze'

"Wij respecteren de keuze van Adrie. Het tekent hem dat hij deze keuze in het belang van Excelsior heeft gemaakt", aldus algemeen directeur Ferry de Haan. "De club heeft in zijn ogen nu iemand anders nodig. Wij vinden dit vooral ook een persoonlijk drama voor Adrie. Ik ga er vanuit dat een ieder beseft dat het niet kan zoals we gisteren voor de dag kwamen en dat het echt anders moet willen wij het Eredivisieschap veiligstellen."

Poldervaart werd aan het begin van dit seizoen aangesteld op Kralingen, toen de club er ondanks meerdere gesprekken niet in slaagde om een externe opvolger te vinden voor Van der Gaag, die naar NAC Breda vertrok. De coach was al fysiotherapeut werkzaam bij Excelsior en had naam en faam gemaakt in het amateurvoetbal en beschikte tevens over de benodigde papieren. Daarop besloot de club om hem aan te stellen en niet zonder succes: Excelsior stond in het begin van het seizoen keurig achtste. Ook na de winter begon de ploeg nog sterk, maar de laatste weken was er een sterk verval met dit besluit van Poldervaart als gevolg. Hij is de eerste trainer ooit die het seizoen in de Eredivisie niet afmaakt bij Excelsior.

Zelf was hij overigens zich zijn hele tijd bij Excelsior bewust van zijn kwetsbaarheid, doordat hij eerst fysio was bij de club. "Jullie kunnen alvast twee artikelen schrijven", zei hij voor het seizoen tegen diverse media. "Of: 'Fysio handhaaft zich met Excelsior en zet de weg open voor mensen die niet in het profvoetbal hebben gewerkt'. Of: 'Fysio komt ervaring tekort, Excelsior degradeert'." Uiteindelijk werd geen van beide werkelijkheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen