Spoorboekje: Oranje-dames in actie, KKD en Liverpool aan kop?

5 april 2019, 07:00   Bijgewerkt: 4 april 2019, 23:37

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 april. 

Specials

ErediVisie

Speelronde 29 staat te wachten, maar eerst blikken we met ErediVisie terug op de midweekse ronde waarin PSV en Ajax foutloos bleven in de titelrace, NAC Breda de laatste strohalm pakte en Feyenoord profiteerde van AZ's puntenverlies.

Wedstrijden

Nederland – Mexico (20.00 uur)

De Oranje Leeuwinnen beginnen dan nu toch echt aan de voorbereiding op het WK. De tijd van experimenteren is voorbij: Sarina Wiegman wil stappen zetten naar een vaste basis en maakt na de komende twee oefenduels al keuzes over haar definitieve selectie. Het gaat beginnen in een uitverkochte GelreDome, waarbij er met de nieuwe regels wordt gespeeld.

Roda JC – RKC Waalwijk (20.00 uur)

Met de aanstelling van Eric van der Luer gaat het nog niet bepaald beter met de Limburgse club: op dit moment staat de ploeg niet eens meer op een play-offplekje. Dat kan veranderen als er gewonnen wordt van RKC Waalwijk, maar ook die ploeg wil zichzelf belonen voor het goede seizoen. Fred Grim heeft het daar namelijk alleraardigst voor elkaar. 

Southampton – Liverpool (21.00 uur)

Met Virgil van Dijk helemaal fit kan Liverpool de druk weer neerleggen bij Manchester City. De ploeg van Jürgen Klopp moet op bezoek bij Southampton winnen om de kop weer over te nemen van The Citizens, die later dit weekend in de FA Cup spelen en voorlopig niet kunnen inhalen. The Reds zijn wel gewaarschuwd: Southampton won drie van haar laatste vier duels.

Voetbal op tv

20.00 uur: Nederland – Mexico, Veronica, live verslag van het oefenduel van de Leeuwinnen

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, overzicht van alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: FC Twente – FC Dordrecht, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: FSV Mainz – SC Freiburg, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Southampton – Liverpool, Ziggo Sport Select, live verslag van het Premier League-duel

22.00 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over aankomende voetbalweekend

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen