De Haan vindt dat spelers kritisch naar zichzelf moeten kijken

4 april 2019, 14:40

Ferry de Haan vindt dat de spelers van Excelsior vooral naar zichzelf moeten kijken nadat trainer Adrie Poldervaart besloot om op te stappen als hoofdcoach. De algemeen directeur van de Rotterdammers had zelf de oefenmeester niet ontslagen en vindt ook dat hem niet eens heel veel te verwijten valt. "De spelersgroep moet ook kritisch naar zichzelf kijken."

Dat zei De Haan tegenover RTV Rijnmond over het onverwachte vertrek van Poldervaart, dat kwam na de late nederlaag tegen NAC Breda in eigen huis. Daarin zag de directeur geen passie bij de spelers, ondanks dat het een cruciaal duel was. "Het was gelatenheid troef, ik zag geen overlevingsdrang. Zoiets moet ook uit de groep komen."

Want over de coach Poldervaart was men op Kralingen positief, zo waren er geen enkele intenties om hem (op termijn) te ontslaan. "Dat was niet aan de orde geweest, daar hebben we gesprekken over gevoerd", liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over. Toch ging De Haan ook niet in tegen de beslissing van Poldervaart. "Als iemand zo'n keuze maakt, dan is dat redelijk definitief, denk ik."

En dus neemt de club met pijn in het hart afscheid van de oefenmeester. "Adrie is een goed mens en zat meer dan 25 jaar bij de club. Dan doet dit wel wat met je", verzekerde De Haan over het 'pijnlijke' moment. Ook is de zoektocht naar een nieuwe coach al begonnen: bij voorkeur iemand die het op lange termijn gaat doen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen