Wolverhampton verdubbelt transferrecord bijna voor Jiménez

4 april 2019, 15:50   Bijgewerkt: 4 april 2019, 15:56

Wolverhampton Wanderers heeft een clubrecord gebroken om Raúl Jiménez definitief over te nemen van Benfica. De Engelse club maakt liefst 38 miljoen euro (!) over naar de Portugese topclub voor de diensten van de aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd en de nodige indruk maakt in de Premier League. Dat is bijna een verdubbeling van het transferrecord van The Wolves.

Dat staat op naam van Adam Traoré: voor de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona had de Engelse club afgelopen zomer liefst twintig miljoen euro over, een schijntje in vergelijking met het bedrag dat men nu voor Jiménez betaalt. Met twaalf doelpunten en acht assists maakt hij echter ook veel indruk bij de subtopper van de Premier League.

In het verleden speelde de 69-voudig international van Mexico ook voor América en Atlético Madrid, dat hem in de zomer van 2015 voor 22 miljoen euro van de hand deed aan Benfica. In Portugal maakte hij 31 doelpunten in 120 optredens, wat voor Wolverhampton reden was om hem eerst op huurbasis en nu dus definitief over te nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen