Poldervaart: "Ik kon spelers onvoldoende motiveren"

4 april 2019, 19:11

Adrie Poldervaart meent dat hij Excelsior niet meer aan de praat krijgt en besloot daarom te vertrekken als trainer van de Kralingers. "Ik heb er alles ingestoken, maar voor mijn gevoel onvoldoende teruggezien", reageert Poldervaart.

"Heel erg pijnlijk voor mij natuurlijk. Dit wilde ik zo graag, dit was mijn kans", zegt de oefenmeester tegen Voetbal International. "Ferry (de Haan, red.) en Wouter (Gudde, red.) hebben me nog op andere gedachten proberen te brengen, maar het was duidelijk voor mij. Ik gooi 26 jaar en een paar maanden weg, ik weet het."

Poldervaart miste de chemie. "Ik had het idee dat de dingen die ik zei niet altijd aankwamen. Ik kon de spelers onvoldoende triggeren, motiveren. De wisselwerking was in mijn ogen niet optimaal meer. Ik ben iemand die spelers mee wil laten denken, wil betrekken bij het eindproduct. Ik beslis, maar denk met me mee. Met elkaar moet je dit doen. Als je dan merkt dat ze het wel horen, maar dat je niet overtuigend bent of het ook echt aankomt, dan moet je eerlijk zijn."

Lees ook: Dubbel gevoel Bruins over vertrek Poldervaart: "Elkaar hard nodig"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen