Ajax-aanwinst Marin vindt zich niet te vergelijken met De Jong

4 april 2019 – Razvan Marin vindt zichzelf een ander type speler dan Frenkie de Jong. Bij het concreet worden van Ajax' interesse werd de Roemeen vergeleken met De Jong. Ajax rondde donderdag de transfer van de middenvelder af. De Amsterdammers betalen 12,5 miljoen euro aan Standard Luik.

Ajax-aanwinst Marin vindt zich niet te vergelijken met De Jong

"Ik denk dat we twee verschillende spelers zijn. Hij staat dichter op de verdediging, kan goed passen en zijn tegenstander uitschakelen", zegt Marin tegen Ajax TV. "Ik ben dynamisch, wil meer de zestien van de tegenstander komen. Mijn beste kwaliteiten zijn een goede pass en het spel lezen."

Marin vindt Ajax de beste club voor de vervolgstap in zijn carrière. "Ajax is een mooie club, vooral voor jonge jongens. Ik ben ook pas 23 jaar. Ik wil mezelf verbeteren, daarvoor is Ajax de beste optie. Iedereen kent de club en de grote spelers die uit de jeugdopleiding komen."

De Ajax-aanwinst sprak ook met voormalig Ajacied en landgenoot Christian Chivu. "Hij zei dat dit de beste optie voor mij was om verder te groeien", vertelt de Marin, die Erik ten Hag ook al ontmoette. "Ook een belangrijk punt om voor Ajax te kiezen. Niet iedere coach doet dat. Hij wilde mij graag hebben."

Ajax

gerelateerd