Danjuma scoort bij historische zege Brugge op Anderlecht

4 april 2019, 22:27

Mede door toedoen van de invallende Arnaut Danjuma Groeneveld heeft Club Brugge voor het eerst sinds 1998 gewonnen bij Anderlecht (2-3). De zege op de ploeg van Fred Rutten is goud waard in de Belgische titelrace, die na de eerdere nederlaag van RC Genk tegen Antwerp (1-0) helemaal open ligt. Rutten moet zich met Anderlecht richten op het bereiken van Europees voetbal.

Club Brugge, met Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis, heerste in de eerst 45 minuten. De gasten verdienden de 0-2 ruststand dan ook. Club kreeg de 0-1 wel in de schoot geworpen. Anderlecht-doelman Thomas Didillon leverde de bal zomaar in bij Siebe Schrijvers, die Wesley een niet te missen kans schonk. Vervolgens kreeg Club Brugge voldoende kansen om de voorsprong te verdubbelen. Na een aantal waarschuwen was het na 34 minuten raak voor Emmanuel Denis.

Anderlecht maakt er in de tweede helft een andere wedstrijd van. De thuisploeg was de enige voetballende ploeg en dat resulteerde ook in een aansluitingstreffer. Pieter Gerkens liet doelman Ethan Horvath kansloos met een schot in de verre hoek.

Danjuma kwam tien minuten later binnen de lijnen. Dat bleek een gouden wissel van trainer Ivan Leko. Danjuma dolde Bubacarr Sanneh en liet Didillon kansloos. Voor de tweevoudig Oranje-international betekende dat zijn eerste doelpunt sinds zijn langdurige blessure. Dat Adrien Trebel met een kopbal in de kluts nog voor de 2-3 zorgde, deerde Club Brugge niet.

De historische overwinning brengt Brugge op een punt van koploper Genk. Over tien dagen spelen de titelkandidaten tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen