Gisteren gemist: PSV wint, Hateboer en Danjuma trefzeker

5 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 4 april.

PSV spoelt kater weg tegen PEC en neemt koppositie weer over

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie heroverd van Ajax. De Eindhovenaren leken niet helemaal bekomen van de verloren kraker in Amsterdam, maar wonnen het tussendoortje tegen PEC Zwolle zonder problemen. Luuk de Jong (twee keer) en Steven Bergwijn straften defensieve fouten van de bezoekers af en Donyell Malen zorgde voor de kers op de taart: 4-0. De Eindhovenaren kunnen zich nu richten op de volgende klus op bezoek bij Vitesse. PEC ontvangt eerder op de zondagmiddag Fortuna Sittard en kan een grote stap zetten naar rechtstreekse handhaving.

Feyenoord wint ondanks ingrepen VAR ruim van zwak Heerenveen

Met speels gemak heeft Feyenoord donderdagavond in de Kuip gewonnen van sc Heerenveen: 3-0. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, maar in de eerste helft draaide de VAR twee doelpunten van Feyenoord terug. Ondanks de ingrepen van de videoscheidsrechter had Feyenoord een simpele avond, Heerenveen was zwak en maakte nergens aanspraak op. Behalve een kansloze avond voor Heerenveen was het ook een pijnlijke avond, Daniel Høegh en Stijn Schaars vielen geblesseerd uit.

FC Emmen probeerde Scherpen-doek tevergeefs te verwijderen

De FC Emmen-directie heeft gisteren (woensdag) tevergeefs geprobeerd het Ajax-doek met 'Scherpen kakkerlak' te verwijderen. De club trad in overleg met meegereisde stewards van Ajax. "Maar de stewards konden het niet voor elkaar krijgen", weet Emmen-trainer Dick Lukkien.

Atalanta maakt er vier in eerste kwartier, goal Hateboer

Met vier doelpunten in de eerste vijftien minuten (!) heeft Atalanta een spectaculaire én historische zege geboekt op Bologna. In 1932 vielen er in de Serie A voor de laatste keer vier doelpunten in het eerste kwartier. Hans Hateboer als doelpuntenmaker en Marten de Roon als aangever eisten beiden een belangrijke rol op.

Danjuma scoort bij historische zege Brugge op Anderlecht

Mede door toedoen van de invallende Arnaut Danjuma Groeneveld heeft Club Brugge voor het eerst sinds 1998 gewonnen bij Anderlecht (2-3). De zege op de ploeg van Fred Rutten is goud waard in de Belgische titelrace, die na de eerdere nederlaag van RC Genk tegen Antwerp (1-0) helemaal open ligt. Rutten moet zich met Anderlecht richten op het bereiken van Europees voetbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen